Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σαχινίδης: «Να πάρουμε τις αποφάσεις που μας ζητάει η Ιστορία»

Μιλώντας στη Βουλή επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού υποστήριξε πως τώρα που η χώρα μέσα από τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού καταφέρνει να επανέλθει σε πορεία ανάκαμψης με τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματα, θα πρέπει να υλοποιηθούν παρεμβάσεις, «που θα ανακουφίσουν συμπολίτες μας
οι οποίοι κινδυνεύουν να περιέλθουν ή έχουν ήδη περιέλθει, σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης».
Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί και αυτή πρέπει να είναι η διαπραγματευτική θέση της Κυβέρνησης στις επικείμενες συζητήσεις με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2014-2017 – και η έμφαση πλέον, πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση και επιτάχυνση του μετασχηματισμού της οικονομίας σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή.
Υποστήριξε δε, πως το πλεόνασμα δεν υπήρξε το αποτέλεσμα μόνο της τελευταίας διετίας,
αφήνοντας αιχμές για τη στάση βουλευτών της ΝΔ.
Όπως εξήγησε στη διετία 2010-2011 το διαρθρωτικό δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε από το 19,1% του ΑΕΠ το 2009 σε 8,3% του ΑΕΠ το 2011 και στο 2,6% το 2012 ενώ το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε από 10,5% του ΑΕΠ το 2009 σε 2,4% το 2011 και 1,3% το 2012.
Ο λαός πρέπει να ακούει την αλήθεια κι όχι συνθήματα ανασυρμένα από το ντουλάπι του ανυποψίαστου παρελθόντος, σημείωσε ο πρώην υπουργός, λέγοντας πως το μέλλον δεν θα είναι σαν το πρόσφατο παρελθόν, ενώ κινδυνεύουμε να ζήσουμε μέρες του απώτερου και πολύ χειρότερου παρελθόντος, αν δεν συνεχίσουμε την προσπάθεια και οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.
«Για αυτό κάποιοι ας μην τάζουν τον Παράδεισο, όταν η απόσταση μας από την Κόλαση δεν είναι ακόμα ασφαλής. Να καταλαβαίνουμε και να παίρνουμε τις αποφάσεις που μας ζητάει η Ιστορία να πάρουμε», υπερτόνισε ο κ. Σαχινίδης.
http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...