Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο ρατσισμός είναι εδώ! Της Άντας Ψαρρά

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, με ένα νομοσχέδιο - τρικ που κατέθεσε στη Βουλή χθες και με μοναδικό στόχο την «εξομοίωση» του αντιρατσιστικού νομικού οπλοστασίου με εκείνο των ευρωπαϊκών κρατών, στην ουσία κλείνει ένα ακροδεξιό μάτι στη σημερινή νομοθετική εξουσία.
Οι αλλαγές απλά αναμασούν την απόλυτη άρνηση της κυβέρνησης να εμποδίσει το ρατσιστικό, ξενόφοβο και μισαλλόδοξο εγκληματικό έγκλημα κάθε μορφής. Οι αγωγές και τα προβλεπόμενα πρόστιμα όπως και η απλή αναφορά στο Ολοκαύτωμα -έτσι, για να υπάρχει- δεν κρύβουν τις προθέσεις του επιτελείου Σαμαρά.
Με δυο λόγια παρουσιάστηκε χθες η ολική επαναφορά της πρότασης νόμου που εισηγήθηκε
αποκλειστικά η Ν.Δ. και συνοψίζεται σε 4 βασικά και κρίσιμα σημεία:
1. Το μείζον κενό (άρ. 4) που αποτελεί ντροπή για μια ευρωπαϊκή χώρα είναι η απόλυτη ατιμωρησία κάθε δημόσιου λειτουργού. Οι δημόσιοι λειτουργοί, ένστολοι, δικαστικοί, ιερείς, υπουργοί κ.ο.κ., παραμένουν όπως και πριν στο απυρόβλητο. Ο μόνος που θα τιμωρείται όταν επιδεικνύει ρατσιστική συμπεριφορά είναι ο απλός ιδιώτης. Συγκεκριμένα, αν για παράδειγμα ένας εφοριακός με την παρέα του τρώγοντας σε μια ταβέρνα προσβάλει έναν αλλόθρησκο, ενδέχεται να έχει κυρώσεις. Αν ο ίδιος όμως το κάνει αυτό στο γκισέ της υπηρεσίας του απέναντι σε αλλοδαπό πολίτη, τότε απλά δεν τιμωρείται. Αυτό θα ισχύει παντού σε κάθε αστυνομικό τμήμα, σε κάθε στρατόπεδο, σε κάθε δικαστήριο, σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου και θα αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην Ε.Ε.
2. Το μόνο που αφορά τα θύματα ρατσιστικών συμπεριφορών είναι η απαλλαγή τους από το παράβολο σε ενδεχόμενη δίκη. Τα θύματα θα παραμείνουν απολύτως στο κοινωνικό υπόγειο και κανενός είδους μέριμνα δεν προβλέπεται γι' αυτούς τους ανθρώπους, ούτε καν η δυνατότητα πολιτικής αγωγής. Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη προέβλεπε ακόμα και την προστασία των μαρτύρων και όχι μόνο των θυμάτων.
3. Όποιος θα αμφισβητεί τις κυρίαρχες εκδοχές της ιστοριογραφίας θα κινδυνεύει με ποινική δίωξη. Μοναδική εξαίρεση οι ερευνητές ιστορικοί! Για παράδειγμα, αν ένας δημοσιογράφος ή πολιτικός αμφισβητήσει μια γενοκτονία μπορεί να διωχθεί, ενώ την ίδια ώρα φυσικά δεν θα υποστεί καμιά συνέπεια ένας μητροπολίτης που θα ονομάσει τους Εβραίους σκουλήκια.
4. Στην Ελλάδα θα παραμένει εντελώς ατιμώρητο το ρατσιστικό έγκλημα που αφορά τη σεξουαλική ιδιαιτερότητα του κάθε πολίτη.
Τώρα τον λόγο θα έχουν τα κόμματα και ειδικά εκείνα που ξιφούλκησαν στη Βουλή και στα ΜΜΕ τη στιγμή που αποσύρθηκε το αρχικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη για να μπει τότε το θέμα του ρατσισμού στο ντουλάπι.
Η αναφορά της λέξης Ολοκαύτωμα κάτω από αυτές τις διατάξεις δεν θα μπορέσει ούτε και τώρα να πείσει όχι μόνο το αντιρατσιστικό τόξο στη χώρα μας, αλλά ούτε και τους διεθνείς οργανισμούς που εγκαλούν συνεχώς την Ελλάδα για ρατσιστικές εκτροπές.
 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...