Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δ. Κουτσούμπας: Διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ σημαίνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα

Δ. Κουτσούμπας: Διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ σημαίνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα

Οι διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ σημαίνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, εκτίμησε ο γ.γ. της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε στη Χαλκίδα με εκπροσώπους των διοικητικών συμβουλίων σωματείων εργαζομένων από μεγάλα εργοστάσια της περιοχής. Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από τα εργοστάσια, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΣΕΛΜΑΝ, Ελληνική Σωληνουργία, ΝΕΟΣΕΤ και εργαζόμενοι από τον κλάδο του εμπορίου. Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014, όλες οι χώρες θα βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση αν δεν υλοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα. «Θα έχουμε μνημόνια διαρκείας, γι' αυτό και ο Α. Σαμαράς λέει ότι τελειώνουμε
με το Μνημόνιο» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν θα παίρνει τα μέτρα χωρίς τρόικα.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων για όλα τα ζωτικά ζητήματα των ανέργων.


«Το ΚΚΕ μένει στο ίδιο πάντα πρωτοπόρο χαράκωμα»Εν τω μεταξύ, σε ομιλία του γα τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα «μένει στο ίδιο πάντα πρωτοπόρο χαράκωμα της πάλης για την εργατική- λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό» και τόνισε ότι αυτή η προοπτική δεν είναι μόνο ιστορική αναγκαιότητα αλλά και επίκαιρη και αναγκαία δυνατότητα. Το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει συμμετάσχει σε κυβερνητική εξουσία, «ακριβώς γιατί η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της δεν έχουν βρεθεί σε αυτήν. Όταν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ετοιμαστούν, αποφασίσουν να κατευθύνουν την πάλη τους ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη, τα μονοπώλια, το σύστημά τους, τότε το ΚΚΕ όχι μόνο θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής σ' αυτόν τον αγώνα αλλά θα αναλάβει και τις κυβερνητικές ευθύνες σε μια τέτοια εργατική λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ, σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν κατακτήσεις του λαού που να μην έχουν την σφραγίδα του ΚΚΕ. Παράλληλα, είπε ότι το κόμμα απαντά με επιστημονικά επεξεργασμένο τρόπο ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να βαδίσει σε άλλο δρόμο ανάπτυξης και τόνισε ότι αυτή η πολιτική πρόταση επιμένει πως η προοπτική βρίσκεται στην ανατροπή του καπιταλισμού.
Ο κ. Κουτσούμπας καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι προτάσεις διαχείρισής τους μπορεί να έχουν διαφορές ως προς το μείγμα και τη συνταγή, έχουν όμως τη βασική στρατηγική ομοιότητα, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Επίσης, έκανε λόγο για προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικούς κορμούς του νέου διπολισμού και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και να μην φθάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. «Αυτό το στόχο υπηρετεί και η ΧΑ, που ανάλογα με το πώς βολεύει το σύστημα πότε θα την μαζεύει και πότε θα την ξαμολάει ακριβώς επειδή έχει στόχο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Γι αυτό κανένας εφησυχασμός, απομόνωση της φασιστικής ναζιστικής ΧΑ, παντού» τόνισε.
 http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...