Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Δεκάδες κατασχέσεις Τραπεζικών λογαριασμών, Ενοικίων και ειδοποιητήρια για Πλειστηριασμούς λόγω χρεών προς το Δημόσιο, στον Πύργο και σ' όλη την Ηλεία

Δεκάδες κατασχέσεις Τραπεζικών λογαριασμών, Ενοικίων και ειδοποιητήρια για Πλειστηριασμούς λόγω χρεών προς το Δημόσιο, στον Πύργο και σ\

Δεκάδες κατασχέσεις Τραπεζικών λογαριασμών, Ενοικίων και Ειδοποιητήρια για Πλειστηριασμούς λόγω χρεών προς την Εφορία έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στον Πύργο και σ' όλη την Ηλεία, τους τελευταίους μήνες.
Η ΔΟΥ προβαίνουν σε είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών ακολουθόντας αυτά που προβλέπουν οι διατάξεις και οι εντολές του Υπουργείου Οικονομικών και είναι:
* Κατάσχεση Τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών
* Δέσμευση Ενοικίων απο ακίνητα οφειλετών
* Ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς σε οφειλέτες
* Συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο.
Στον Πύργο και σ' όλη την Ηλεία το φαινόμενο παίρνει μορφή χιονοστιβάδας για εκατοντάδες επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Το δικαστικό τμήμα των ΔΟΥ του Νομού έχει προβεί σε δεκάδες κατασχέσεις Τραπεζικών λογαριασμών
οφειλετών, επιχειρήσεων και ιδιωτών που βρήκαν τους λογαριασμούς τους άδειους. Τα ποσά που κατάσχονται ξεκινούν απο 100 ευρώ και φθάνουν σε χιλιάδες ευρώ.
Σε οφειλέτες του δημοσίου που έχουν νοικιασμένα ακίνητα η ΔΟΥ προβαίνει μέσω ειδοποιητηρίων προς τους ενοικιαστές στην δέσμευση και είσπραξης των ενοικίων.
Τέλος δικαστικοί Επιμελητές επιδίδουν ειδοποιητήριοα για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών οφειλετών.
Δεν είναι λίγες οι συλλήψεις οφειλετών και η προσαγωγή τους στον εισαγγελέα επιχειρηματιών του Νομού για χρέη προς το Δημόσιο.
Το εκρηκτικό αυτό επιχειρηματικό μίγμα αναμένεται να οξυνθεί τους επόμενους μήνες αφού στον χορό των πιό πάνω μέτρων μπαίνουν και οι οφειλέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Πολλές επιχειρήσεις του Νομού δεν διαθέτουν Φορολογική Ενημερότητα ή Ασφαλιστική Ενημερότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρηματικότητα.
Βραχνάς για τις επιχειρήσεις ο ΟΑΕΕ
Εκτιμάται ότι το 45% των Ηλείων χρωστά ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).
Δηλαδή περίπου 1 στους 2 αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του με αποτέλεσμα να μην έχει υγιειονομική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...