Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Άδωνις: Θα πάρουμε και νέα μέτρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που όπου βρεθεί και όπου σταθεί διατρανώνει πως είναι «ο μνημονιακότερος υπουργός που υπάρχει» και που δεν θέλησε να του «πάρει τη δόξα των απολύσεων η τρόικα», ξαναχτύπησε, κάνοντας για μία ακόμη φορά το λαγό της κυβέρνησης.
Μετά την καταγγελία των συμβάσεων 1000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ και επικαλούμενος όπως πάντα τα… συνταγματικά δικαιώματα και τη νομιμότητα, ο Άδωνις Γεωργιάδης στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΙ απείλησε και με νέα μέτρα εις βάρος των γιατρών ώστε να παύσουν τις κινητοποιήσεις τους.
«Αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο τηλεϋπουργός, που πριν από δύο ημέρες πέρασε την τροπολογία για τα φάρμακα,
από την οποία κερδισμένες βγαίνουν μόνο οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.
«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωι και το βράδυ να εχει ιατρείο και να πληρώνεται απο τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις, και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς» επισήμανε.
«Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας (…) η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή, όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι» διεμήνυσε.
http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...