Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οργή στην Αθήνα για τα παιχνιδάκια της Κομισιόν


Picture 0 for Οργή στην Αθήνα για τα παιχνιδάκια της Κομισιόν
Οργή προκαλούν στην ελληνική κυβέρνηση τα παιχνιδάκια της Κομισιόν, η οποία, ως μέσο πίεσης προς τη χώρα μας, αρνείται να επιβεβαιώσει ότι οι εκπρόσωποί της στην τρόικα θα βρίσκονται την Τρίτη στην Αθήνα, όπως έχει συμφωνηθεί.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Σαντάλ Χιούζ μιλώντας πριν λίγο στο «tovima.gr» δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτή τη στιγμή τα ραντεβού της Τρόικας την Τρίτη με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα. «Ελπίζουμε ότι η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες όταν θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες» τόνισε η εκπρόσωπος.
«Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με τα παιγνίδια που
παίζονται» σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ χθες είχε επιβεβαιώσει ότι οι δικοί του απεσταλμένοι θα βρίσκονται κανονικά στην Αθήνα την Τρίτη, κάτι που σημαίνει ότι οι χθεσινές διαρροές στο Reuters είχαν γίνει από αξιωματούχους της Κομισιόν.

Η βασική διαφωνία αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στο ύψους του δημοσιονομικού κενού, το οποίο η ελληνική πλευρά προσδιορίζει στα 500 εκατ. ευρώ και η τρόικα στα 2,5 δισ. ευρώ ζητώντας επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση που δέχεται να συζητήσει μόνο διαρθρωτικά μέτρα στο ύψος των 500 εκατ. ευρώ.
Διάσταση υπάρχει και στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών, όπου η τρόικα ζητάει λουκέτα σε ΕΛΒΟ και ΕΑΣ ενώ η ελληνική κυβέρνηση προτείνει αναδιάρθρωση εν λειτουργία.
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...