Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή από «θύτης» μετατράπηκε σε «θύμα»


Picture 0 for Η Χρυσή Αυγή από «θύτης» μετατράπηκε σε «θύμα»

Δεν υπονοώ ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής επιδίωξε να συμβεί η διπλή (είθε, όχι και τριπλή) δολοφονία, το υπαινίσσονται όμως πολιτικοί της αντιπολίτευσης, αποδίδοντας το δραματικό γεγονός σε «προβοκάτσια», που ωφελεί ταυτόχρονα κυβέρνηση και Χρυσή αυγή.
Άκουσα τον βουλευτή κ. Τσουκαλά του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για προβοκάτσια, και εξέφραζε την ανησυχία του επειδή μπορεί να ατονήσει το κοινωνικό κίνημα κατά των κυβερνητικών μέτρων. Δεν είπε βέβαια, ότι την δολοφονία την οργάνωσε η κυβέρνηση, αλλά αφού αυτή ωφελείται από την μείωση της «κοινωνικής εξέγερσης», προφανώς την θεωρεί ως πρώτη ύποπτη.
Ο κ. Παπαδημούλης στρέφει αλλού τα βέλη του. Όπως έγραψε στο twitter- «η επαγγελματική δολοφονία τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό». Συνάγεται επομένως, ότι αφού κατά τον κ.
Παπαδημούλη ωφελείται η «φασιστική» Χ.Α., τότε αυτή θα πρέπει είναι η πρώτη ύποπτη, αλλά και προφανώς κάποια κέντρα που χρησιμοποιούν επαγγελματίες δολοφόνους για να υποστηρίξουν την Χ.Α.
Γενικότερα όμως, στις δηλώσεις των πολιτικών -κομμάτων και προσώπων- υπήρξε καταδίκη των δολοφονιών, αλλά -όπως έγραψα στο χθεσινό σημείωμα-, μεγαλύτερο ενδιαφέρον επέδειξαν όχι σ’ αυτό που συνέβη, αλλά σ’ αυτό που φοβούνται ότι μπορεί να συμβεί. Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από ό,τι οι δηλώσεις για το άλλο αποτρόπαιο έγκλημα κατά του Φύσσα.
Πέρα από αυτά, καιρός είναι να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα ψευδώνυμα των δήθεν «επαναστατικών οργανώσεων», δίνοντάς τους μάλιστα και ιδεολογικό υπόβαθρο, που «εξευγενίζει» το έγκλημα (όπως για πολλά χρόνια έπραττε ο αυτοαποκαλούμενος «προοδευτικός» Τύπος).
Για πληρωμένους δολοφόνους πρόκειται, που εκτελούν συμβόλαια κάποιων κέντρων, που πολλοί υποψιάζονται. Και δεν θα βρεθούν ποιοι είναι (υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι 17 Νοέμβρη ήταν ο Ξηρός με τον Κουφοντίνα;) επειδή είτε έχουν εγκαταλείψει ήδη την χώρα, είτε κρύβονται για κάποιο διάστημα σε χώρο «ασυλίας». Γι’ αυτό άλλωστε και τα μέτρα προφύλαξής τους ήσαν ελάχιστα.
Φυσικά, κάποια προκήρυξη θα κυκλοφορήσει, ίσως με το ίδιο λάθος στην επωνυμία, όπως με την «Σέχτα», που χρησιμοποιείται στη Μ. Ανατολή και ουδαμού στην Ευρώπη – ίσως επειδή ο γραφιάς ήρθε με μετάθεση από κάποια χώρα της Ασίας, και δεν είχε προσαρμοσθεί στα ελληνικά δεδομένα. Και θα ασχολείται ο Τύπος (επειδή οι αστυνομικοί δεν είναι ανόητοι, ώστε να μη καταλαβαίνουν) αναλύοντας το ιδεολογικό περιεχόμενο μιας προκήρυξης.
Για “εισαγόμενους εκτελεστές” που έδρασαν με ψυχρό επαγγελματικό τρόπο, ο οποίος είναι σπάνιος αν όχι πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα, μίλησε και ο αναλυτής θεμάτων ασφαλείας κ. Ιωάννης Μιχαλέτος, μιλώντας στο Mega. Ποιο ήταν το κίνητρο, θα φανεί μόλις γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες από την Αστυνομία, όχι αυτές που θα ανακοινωθούν δημόσια, επειδή πολλές φορές είναι παραπλανητικές, για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των υπόπτων, αλλά εκείνες που θα διαρρεύσουν από ακριτομύθιες.
Οφείλω όμως να σημειώσω, πως ο κ. Δένδιας εξακολουθεί να κάνει λάθη, τα οποία θα ζημιώσουν το κόμμα του, εμφορούμενος από ένα πάθος κατά της Χ.Α. -άλλωστε δεν παρατήρησα και κάποια άλλη άξια λόγου δραστηριότητά του- αντί να ενεργεί με ψυχραιμία.
Πριν ακόμη στεγνώσει το αίμα στο πεζοδρόμιο, ο κ. Δένδιας βιάστηκε να προκαταλάβει τις έρευνες, κάνοντας λόγο για… ξεκαθάρισμα λογαριασμών! Δήλωσε: «Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία». Δημοσιογράφος μάλιστα απεκάλυψε πως μίλησε για «μπραβιλίκι».
Ο κάθε ελάχιστα νοήμων πολίτης, είναι σε θέση να αντιληφθεί πως υπήρχαν τέσσερα πρόσωπα εκείνη την στιγμή στον ίδιο χώρο, μη συνδεόμενα μεταξύ τους, και αποτέλεσαν στόχο και τα τέσσερα (το ένα κατόρθωσε να διαφύγει).
Παράλληλα, καταγγέλθηκε πως δεν υπήρχε περιπολικό, παρόλο που υποτίθεται τους παρακολουθούσαν, είχε ζητήσει να επιστρέψουν όλοι οι βουλευτές της Χ.Α. τα όπλα τους, και απέσυρε τους αστυνομικούς φύλαξής τους.
Θα δοθεί η ευκαιρία να ξαναασχοληθώ μ’ αυτό το θέμα, αρκούμαι τώρα σε λίγες φράσεις της μητέρας του βαριά τραυματισμένου:
«Η Ελλάδα χρειάζεται ομοψυχία. Να μην χυθεί ξανά ελληνικό αίμα. Δεν είναι δυνατόν Έλληνας να σκοτώνει Έλληνα. Όλοι αγκαλιασμένοι να υπερπηδήσουμε ό,τι εμπόδιο υπάρχει, ώστε να έχουμε όλοι ευμάρεια. Ποτέ ξανά να μην χυθεί σταγόνα αίματος. Όλα είναι παιδιά μας» δήλωσε συγκινημένη.
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Με… Σοσιαλδημοκρατικό αέρα για τις Ευρωεκλογές – Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων

Ευρωπαϊκό και σοσιαλδημοκρατικό αέρα θέλει να δώσει σ’ αυτές τις ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ετοιμάζεται να «οργώσει» και πάλ...