Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ιστορικό ΠΑΣΟΚ κατά υπουργού Οικονομικών

«Υπηρέτης της τρόικας ο Παπακωνσταντίνου»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπολύει εκ νέου η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, για την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά και τις αξιώσεις του ΣΕΒ.

«Όταν κάποιος μάθει να λέει ναι συχνά, στο τέλος καταλήγει να λέει ναι σε όλα και γίνεται πιστός υπηρέτης.

Ξεχνούν, φαίνεται, ότι υπάρχουν χάρη σε ένα κίνημα που έχει μάθει να λέει όχι όταν το επιβάλλει το εθνικό και λαϊκό συμφέρον» αναφέρει ο κ. Παναγιωτακόπουλος, καταγγέλλοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών οδηγεί την ΑΤΕ στην ιδιωτικοποίηση και τους εργαζόμενους σε αυτή «σε άγνωστους δρόμους».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος κάνει λόγο για «μαθητευόμενους μάγους του Υπουργείου Οικονομικών», που «υποκύπτουν στις επιταγές του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου και δωρίζουν τις υποθηκευμένες περιουσίες των αγροτών, του μισού ελληνικού πληθυσμού».

Τονίζει ακόμη ότι «κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία. Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο». Η Αριστερή Πρωτοβουλία από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει συνειδητά το ρόλο να κοινωνικοποιήσει σταδιακά τον ελληνικό λαό στην στέρηση και την λιτότητα θα πρέπει να καταλάβει ότι αναπτυξιακή πολιτική χωρίς στιβαρή κρατική τράπεζα δεν γίνεται».

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει επίσης ότι προωθείται «νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα μείωσης των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα» και η οποία «θα αποτελέσει το τελευταίο χτύπημα στην αξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ». Καλεί δε τον πρωθυπουργό «να κόψει με το μαχαίρι αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές. Να βάλει ένα τέλος σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου».

Ακόμη πιο σκληρή είναι η ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας για το ίδιο θέμα, καθώς τονίζει ότι «η επέλαση της μνημονιακής πολιτικής συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, ο ΣΕΒ αποθρασύνεται με τις θέσεις του… Οι αρμόδιοι υπουργοί συμπεριφέρονται ως εντολοδόχοι του φεουδάρχη.

Νόμος πλέον είναι το δίκαιο του αφεντικού, δηλαδή των δανειστών μας. Η κοινωνία της ζούγκλας είναι το πεπρωμένο μας και οι ορέξεις των ισχυρών καθορίζουν τη ζωή μας. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση σοσιαλιστική να έχει ως πρότυπο τη κοινωνία της φτώχειας και τον αιματηρό αγώνα για την διεκδίκηση ικανοποίησης των στοιχειωδών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...