Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να γίνει η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση

Στο Μαρούσι χθες το απόγευμα, στην Καλλιθέα σήμερα το πρωί και σε άλλες περιοχές τις επόμενες ημέρες, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να ρίξει μεγάλο βάρος στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν πήγε αρκετά καλά στις εκλογές, μένοντας στις περισσότερες περιφέρειες στην τέταρτη θέση, πίσω και από το ΚΚΕ. Υιοθετεί λοιπόν, ένα σχετικά νέο μοντέλο προεκλογικής περιοδείας στη χώρα μας, οπότε επισκέπτεται σειρά περιοχών, μόνο και μόνο για να χαιρετήσει και να συζητήσει με τους πολίτες, δείχνοντας πόσο προσιτός και πόσο «ένας από εμάς» είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Μαρούσι πήγε με τζιν, κοντομάνικο μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια, όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος της ηλικίας του σε μία βόλτα και όχι ένας πολιτικός αρχηγός σε κλασική προεκλογική περιοδεία. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δε θα βρεθεί σε όλη την Ελλάδα, ή δεν θα πραγματοποιήσει μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις. Κάθε άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Χαριλάου Τρικούπη, όπως τον περιέγραψε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ενόψει εκλογών, είναι να υπάρξει αξιόπιστη ισχυρή προοδευτική δύναμη στην χώρα. «Το να κάνει παρέλαση η Νέα Δημοκρατία με όλα αυτά τα λάθη και να μην τα πληρώνει στο ‘ταμείο’ των εκλογών, για μένα δεν πρέπει να ξανασυμβεί», είπε, εκτιμώντας ότι περισσότερο καταψηφίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά ψηφίστηκε η Νέα Δημοκρατία. Μίλησε δε για την ανάγκη ανθεκτικής παραγωγικής βάσης, που θα φέρει ανθεκτική ανάπτυξη, δίκαιης φορολόγησης και ισχυρού κοινωνικού κράτους.

Από το Μαρούσι το απόγευμα, δε, χαρακτήρισε αδιανόητο μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της πάνω σε καρότσα αγροτικού εν έτει 2023, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου σε ένα μεγάλο νησί της χώρας μας. Για αυτό και επανέφερε το μείζον για το κόμμα του ζήτημα της στήριξης του ΕΣΥ, ειδικά από τη στιγμή που το Ταμείο Ανάκαμψης με κύρια προτεραιότητα τη στήριξη της δημόσιας υγείας. «Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανισότητες και να έχουμε ένα ισχυρό κράτος υπηρεσιών για τους πολίτες, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους», είπε, τονίζοντας ότι πρόκειται για το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, το οποίο υπερασπίζεται η δημοκρατική παράταξη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που περνά ο λαός.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι αξίζει ο προοδευτικός κόσμος της χώρας να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια του κόμματός του, προκειμένου να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση στην χώρα και όχι να έχουμε μια κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει -όπως είπε- τεράστιες ανισότητες, έχει απαξιώσει το κοινωνικό κράτος, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολύ σοβαρά σκάνδαλα και διαφθορά, όπως οι υποκλοπές και η υπόθεση Πάτση αντίστοιχα και αντί να χάνει δυνάμεις, να παίρνει στις κάλπες μεγαλύτερα ποσοστά. «Εδώ υπογραμμίζεται η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση», υποστήριξε, αντιτείνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να γίνει αυτή η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση, ώστε να έχει έναν πραγματικό αντίπαλο η ΝΔ. Και αυτό είναι ο πρώτος μόνο στόχος της Χαριλάου Τρικούπη...
https://www.matrix24.gr/2023/06/to-pasok-ofili-na-gini-i-axiopisti-proodeftiki-antipolitefsi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...