Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η Κεντροαριστερά να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια

«Είναι μόνο η αρχή». Αυτό υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενα στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, την οποία και περιγράφουν περίπου ως μία νέα αφετηρία για το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, που δείχνει σημάδια αναγέννησης.

Εκτιμώντας ότι ο τόπος χρειάζεται μία ισχυρή, αξιόπιστη, στιβαρή και ωφέλιμη αντιπολίτευση, στην Χαριλάου Τρικούπη είναι έτοιμοι να επωμιστούν αυτό το βάρος, όχι όμως χωρίς κίνητρο, αφού κατά βάθος πιστεύουν ότι αν πετύχουν σε αυτόν τους τον ρόλο, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά θα είναι σχεδόν μονόδρομος. Ήδη, εκτιμούν ότι πρακτικά δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση, αφού για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, το δεύτερο σε δύναμη κόμμα στη Βουλή δεν έχει καν τη δυνατότητα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Για αυτό και σε ερωτήματα τύπου αν θα συμπλήρωναν με βουλευτές τους ένα τέτοιο αίτημα, αποφεύγουν να …στοιχηθούν πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να καταστήσουν εαυτούς ισότιμες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα της κάλπης, στην Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι αποδοκιμάστηκαν η τοξικότητα, ο λαϊκισμός και το ‘όχι σε όλα’, όπως επίσης και η στείρα αντιπαράθεση, χαρακτηριστικά που αποδίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, σημειώνουν ότι στην περίπτωσή τους επιδοκιμάστηκε η εποικοδομητική, γόνιμη αντιπολίτευση που φέρνει και μία αντιπρόταση στη δημόσια ζωή του τόπου, για αυτό και έχουν σκοπό να πολιτευτούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο εξής, ασκώντας σοβαρή αντιπολίτευση και επιμένοντας προγραμματικά, να καταθέτουν ρεαλιστικές εναλλακτικές σε καθετί που θεωρούν λάθος εκ μέρους της κυβέρνησης. «Στη νέα κοινοβουλευτική θητεία, θα καλύψουμε τα κενά που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αναξιόπιστη αντιπολίτευση, την οποία άσκησε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ο μόνος δρόμος για να οικοδομήσουμε ξανά μία σύγχρονη κεντροαριστερά, η οποία με αρχές και αξίες θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ξανά», λένε, εκτιμώντας πως η μετατόπιση του πολιτικού άξονα προς τα δεξιά, όπως αποτυπώθηκε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, δείχνει ακριβώς την ανάγκη η Κεντροαριστερά να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια. Όχι όμως, όπως τονίζουν, με παλιά υλικά, παλιές ιδέες και τοξικότητα, αλλά φέρνοντας νέα ήθη και νέα έθιμα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Τελικός στόχος για το ΠΑΣΟΚ, «να ξαναγίνει ένα πλειοψηφικό ρεύμα, που θα εκφράσει τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου, αλλά και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», όπως χαρακτηριστικά λένε.
https://www.matrix24.gr/2023/06/i-kentroaristera-na-xanagini-protagonistria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...