Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Για την ματαίωση του ντιμπέιτ φταίει η ΝΔ

Στη ΝΔ ‘χρεώνουν’ την ματαίωση του ντιμπέιτ, συνολικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μία νέα μέρα για τη διεξαγωγή του, πλην όμως συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συμφώνησαν στη μη διεξαγωγή της τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών χθες, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους στον απόηχο του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, αντιπροτείνοντας ως πιθανή ημέρα διεξαγωγής της την Κυριακή. Σε αυτήν, φέρονται να συμφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι πολλά εξ αυτών είχαν προγραμματίσει προεκλογικές συγκεντρώσεις των αρχηγών τους και μάλιστα εκτός Αθήνας.
Αντίθετα, η ΝΔ αρνήθηκε τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ την Κυριακή, επικαλούμενη την προγραμματισμένη για το μεσημέρι (!) διακαναλική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εμμένοντας στην δική της πρόταση για διεξαγωγή του ντιμπέιτ το Σάββατο, κάτι που είχαν απορρίψει συλλήβδην οι εκπρόσωποι των άλλων τεσσάρων κομμάτων.
Εκπρόσωπος της ΝΔ μάλιστα, φέρεται να υπήρξε ιδιαίτερα αλαζονικός, σημειώνοντας προς τα μικρότερα κόμματα ότι αυτά έχουν την ανάγκη να δημοσιοποιήσουν τις προγραμματικές τους θέσεις, και ως εκ τούτου, θα πρέπει εκείνοι να υποχωρήσουν και να αποδεχθούν την πρόταση της Πειραιώς για διεξαγωγή του ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε πλέον πολιτικών αρχηγών το Σάββατο, λίγες ώρες μετά από την επίσημη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους.

Στο μεταξύ, άρδην έχει αλλάξει και το πρόγραμμα του Νίκου Ανδρουλάκη που ματαίωσε όλες τις προεκλογικές του εκδηλώσεις εξαιτίας του πένθους για τις δεκάδες ζωές που χάθηκαν στο τραγικό ναυάγιο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πάντως, έδωσε χθες το παρών στην κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου, όπου μετά από επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, εκφώνησε τον επικήδειο, ενώ σήμερα θα παραχωρήσει ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FM. Κανονικά, πάντως, στην προεκλογική του εκστρατεία θα επιστρέψει από αύριο, Σάββατο.
https://www.matrix24.gr/2023/06/gia-tin-mateosi-tou-ntimpeit-ftei-i-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...