Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Προγραμματική αντιπολίτευση με σοβαρότητα

Βηματισμό θα προσπαθήσει να βρει τις αμέσως επόμενες μέρες το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που κερδισμένο πια από τις εκλογές της Κυριακής, έχει άλλον αέρα ...ανανέωσης. Αυτόν θα εκμεταλλευτεί στη Βουλή, αλλά και θα προσπαθήσει να φέρει στο κόμμα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ετοιμάζει ήδη τις επόμενες κινήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας, με το άνοιγμα της Βουλής και την ορκωμοσία των βουλευτών, θα συνεδριάσει η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Τις ίδιες μέρες, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει τον νέο Γραμματέα της ΚΟ, καθώς και δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, ενώ θα μοιράσει και ... «χαρτοφυλάκια» στους νέους βουλευτές του κόμματός του, που πλέον φτάνουν τους 32. Σε αυτό το πλαίσιο, θα επιχειρήσει να ‘παντρέψει’ τις δυνατότητες, τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα των βουλευτών με τους τομείς πολιτικής που θα μπορούσαν να αναλάβουν. Αμέσως μετά από τη Βουλή, δε, ακολουθούν οι αλλαγές και στο κόμμα, αφού από τον στενό κιόλας κύκλο συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής φεύγουν δύο εκ των πλέον ικανών στελεχών, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής, που κατευθύνονται στη Βουλή.

Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υπόσχεται μία προγραμματική αντιπολίτευση με σοβαρότητα. Και αυτό διότι μπορεί να είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται κατάτι σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, πλην όμως κατάφερε να καταλάβει τη δεύτερη θέση σε δέκα νομούς και να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του στους νέους, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ευελπιστεί σε δηλώσεις του το πρωί πως το κόμμα του μπορεί να γίνει ξανά το κόμμα των νέων. Την ίδια ώρα αύξησε τα ποσοστά και τις έδρες του στη Βουλή κατά περίπου 50% σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Ήδη, δε, έδειξε τα πρώτα δείγματα της αντιπολίτευσης που σκοπεύει να ασκήσει, στον πρώτο του σχολιασμό με αφορμή τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, με τον οποίο και υποσχέθηκε να εκφράσει ανάγκες όπως η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η διαφάνεια και η αξιοκρατία. «Η υποτιθέμενη επιτελικότητα αποτυπώθηκε στην επιλογή του πρωθυπουργού να συγκροτήσει ένα πολυάριθμο κυβερνητικό σχήμα 63 υπουργών και υφυπουργών, ενώ το rotation, για το οποίο μιλούσε ο κ.Μητσοτάκης, περιορίστηκε στην εναλλαγή ρόλων της παρέας του Μαξίμου και Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης», σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.
https://www.matrix24.gr/2023/06/programmatiki-antipolitefsi-me-sovarotita/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...