Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

“Να κατεβάσουμε στους δρόμους τον ευρωσκεπτικισμό μας”!

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος
Τις επόμενες μέρες θα ψηφιστούν όλα τα νέα μέτρα.
Και ερωτώ: Εμείς τι κάνουμε; Από ποιους περιμένουμε να αντιδράσουν; Ως πότε με βαρύτατο τίμημα θα πληρώνουμε την απάθεια του καναπέ;
Ο Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα ψηφίσει, θέλει όμως να ψηφισθούν τα μέτρα για να τα εφαρμόσει! Παράνοια…
Αλλά τέλος πάντων, αφού στα αλήθεια διαφωνεί στα νέα 140 επώδυνα μέτρα για φορολογούμενους και συνταξιούχους, που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία, τον προτρέπω να μπει μπροστά και να καλέσει τον Ελληνικό λαό έξω από την Βουλή να
εκφράσει την αντίθεση και την διαμαρτυρία του. Αλλιώς ας κόψει την πλάκα…
Κακά τα ψέματα, μόνο ο απλός λαός μπορεί να προετοιμάσει την ρήξη, γι’ αυτό ο λόγος ανήκει στη κοινωνία.
Αλήθεια, δεν πρέπει να υπάρξει αντίδραση; Εάν όχι, τότε να πάω και εγώ να κάνω ό,τι κάνουν οι περισσότεροι να βολευτώ και να πάψω να είμαι το «μαύρο πρόβατο» και για τους μεν και για τους δε. Όμως, δεν ζητώ άλλοθι. Το ΟΧΙ μου είναι αταλάντευτο και αδιαπραγμάτευτο.
Πρέπει, ωστόσο, να συνεχισθεί μέσα και έξω από την Βουλή ο ασυμβίβαστος αγώνας για να προβληθεί επίμονα ο ευρωσκεπτικισμός. Σύντομα, θαρρώ, θα γίνει η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.
Εμείς δεν θέλουμε την Ευρώπη των ελίτ και την Ευρωπαϊκή πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας. Το ΕΥΡΟΒΑΡΟΜΕΤΡΟ έδειξε ότι δεν είμαστε λίγοι, εμείς που διαφωνούμε με την πολιτική των δανειστών και των μνημονιακών βαστάζων. Στην τελευταία έρευνά του κατέγραψε, ότι οι Έλληνες είναι μοιρασμένοι όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι «κάτι καλό», το 32% πως είναι «κάτι κακό», ενώ για το 33% «δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό».
Και όμως τα συστημικά ΜΜΕ δεν είπαν λέξη για μια μέτρηση που δεν την κάνει το άλφα ή το βήτα κανάλι, αλλά την πληρώνει χρόνια τώρα το Ευρωκοινοβούλιο.
Και όμως και τα κόμματα δεν διαφοροποιούνται.
Η μόνιμη άρνησή μας να ψηφίσουμε κι άλλα επώδυνα μέτρα οφείλεται στο γεγονός ότι οι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» δανειστές-βασανιστές του Ελληνικού λαού δεν δικαιούνται να έχουν δικαιώματα επί της ζωής των κατοίκων αυτής της χώρας. Γιατί τους στηρίζουν οι Έλληνες νταβατζήδες της διαπλοκής.
Το τελευταίο φύλλο συκής των δανειστών έπεσε με την τελευταία απαίτησή τους να θεμελιωθεί δια νόμου το ακαταδίωκτο τραπεζικών στελεχών για οικονομικά εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Ο τόπος, λοιπόν, δεν χρειάζεται «μερεμέτια», αλλά χτίσιμο από την αρχή. Ψάχνουμε με το φανάρι, μέρα και νύχτα ακόμα και στην ομογένεια αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε ακόμη ο «πρωτομάστορας» που θα αναλάβει την ευθύνη.
Ο Τσίπρας θα μπορούσε αλλά μέχρι τώρα ξεδιπλώνει μία στρατηγική, προσωπική και κομματική που είναι άριστη και βάσει της οποίας μπορεί να γίνει καθεστώς στην θέση του καθεστώτος.
Τελευταίο δείγμα;
Επαναφέρει για ψήφιση την απλή αναλογική που εάν αυτή την φορά βρει τους 200 βουλευτές θα τον εγκαταστήσουν στο κέντρο του πολιτικού παιχνιδιού και θα επιβεβαιωθεί ο δεξιός Ιβάν Σαββίδης που είπε ότι: « Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει Πρωθυπουργός».
Είναι έτοιμος ακόμη και για ένα νέο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, αφού πράγματι έτσι θα διχάσει επίσημα την Κεντροδεξιά.
Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαβάζει σωστά την σκέψη του Τσίπρα και χτίζει παλάτια στην άμμο, νομίζοντας ματαίως πως όπου να’ ναι πέφτει.
Αλλά, ο Τσίπρας δεν πέφτει και θα αργήσει, όσο ο Μητσοτάκης κάνει αντιπολίτευση για γέλια και για κλάματα.
Τα κορυφαία ιστορικά στελέχη της ΝΔ που δεν έχουν κρύψει την φιλική τους διάθεση στον Αρχηγό τους, εκφράζουν ήδη ανοικτά τον προβληματισμό τους, για τους χειρισμούς του και όπως λένε δεξιά και αριστερά με τα «ρετάλια» του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, μόνον πολιτική κουρελού μπορεί να φτιάξει και όχι πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.
*Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.
http://www.rizopoulospost.com/stoys-dromous-euroskeptikismos/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...