Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Μητσοτάκης για τη συμφωνία: Πρόκειται για 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

«Η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει - Θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές - Η συμφωνία περιλαμβάνει πρόσθετα βάρη μισό δισ. για το 2018, μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα»

Ως 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές τα ξημερώματα της Τρίτης στο Χίλτον.

Όπως είπε η συμφωνία φέρνει πρόσθετα βάρη μισού δισ. ευρώ για το 2018 και μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ.

«Και όλα αυτά χωρίς καμία ρητή δέσμευση για το χρέος και για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τον υψηλό στόχο των πλεονασμάτων.
«Για να αποκαταστήσουμε την αριθμητική, ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου φτάνει τα 12.5 δισ., τέσσερις φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014 και αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη, τώρα κόβουν και την 12η» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα επισήμανε ότι μένει ανοιχτή η εκκρεμότητα για το τι θα γίνει μετά την λήξη του προγράμματος το καλοκαίρι του
2018.

«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τρεις φορές και όλα αυτά γιατί τρέμει την λαϊκή ετυμηγορία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα κάνουμε το καθήκον μας και θα εξηγήσουμε την αλήθεια. Το κράτος έχει συνέχεια αλλά οι συμφωνίες μας δεσμεύουν ως προς τους στόχους και όχι ως προς τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν. Η ΝΔ αναγκάστηκε να ψηφίσει το 3ο Μνημόνιο για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Το 4ο Μνημόνιο φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Πρόκειται για μία εθνική αποτυχία στην οποία δεν θα συναινέσουμε» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας τη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «ετοιμάζονται να ξαναπάνε στη Βουλή και να ψηφίσουν μέτρα και είναι να απορεί κανείς γιατί ο κύριος Τσίπρας εμφανίστηκε τόσο γελαστός στην πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, είναι προφανές, είναι η ευθυμία της εξουσίας».

Επανήλθε, δε, στην κόντρα της περασμένης Παρασκευής για τη διαγραφή προστίμου 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ που πλέον ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη λέγοντας ότι «σε δημόσια θέα παρακολουθούσαμε την περασμένη Παρασκευή απαράδεκτες ρυθμίσεις. Χαρίζονται πρόστιμα από λαθρεμπόριο και πάνω στην διαγραφή προστίμων στηρίζεται η νέα διαπλοκή».

«Η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη γιατί οι πολίτες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια, αλλά ποια αλήθεια να ακούσουν οι πολίτες από τους θαυμαστές του Μαδούρο
Πώς να εξηγήσει κανείς την φράση του κυρίου Τσίπρα ότι το ΔΝΤ ζητούσε 42 φορές περισσότερα μέτρα ή ότι ο μόνος φόρος που αυξήθηκε ήταν το ΦΠΑ; Προφανώς πιστεύει ότι λέγε-λέγε ψέμματα, κάτι θα μείνει. Με τη ΝΔ η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική και θα είχαμε βγει από τα μνημόνια».

Αναφερόμενος στο θέμα εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να αποφύγει τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι ο ίδιος που πήγε τρεις φορές σε εκλογές το 2015 για να νομιμοποιήσει τις επιλογές του. Τώρα τις αποφεύγει. Εμείς δεν τις φοβόμαστε, ζητήσαμε εκλογές ήδη από πέρυσι. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν, θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές. Η εξουσία φθείρει αυτόν που την κατέχει, στην περίπτωση της κυβέρνησης όμως φθείρει και τη χώρα».


http://www.protothema.gr/politics/article/675790/mitsotakis-gia-ti-sumfonia-prokeitai-gia-4o-mnimonio-horis-hrimatodotisi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...