Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Μπαλωμενάκης: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Πολιτικές αναταραχές από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, προανήγγειλε από τον SUPER FM 89,6 της Κρήτης o Πρόεδρός της, Αντώνης Μπαλωμενάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλωμενάκη, το πόρισμα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια μέσα στην επόμενη εβδομάδα και περιλαμβάνει ποινικά αδικήματα που αναμένεται να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
«Σιγά-σιγά σχηματίστηκε ένα παζλ, μία τοιχογραφία θα έλεγε κανείς της παλιάς κατάστασης της περασμένης τριακονταετίας, η οποία χαρακτηριζόταν από συνεχείς
αλληλοεξυπηρετήσεις και αλληλο-εξαρτήσεις του λεγόμενου τριγώνου της διαπλοκής, δηλαδή τράπεζες – ΜΜΕ – κόμματα» τόνισε, χαρακτηρίζοντας ως «το σκάνδαλο των σκανδάλων» τα δάνεια της Αγροτικής σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς εγγυήσεις ή με μελλοντικές εκχωρήσεις κρατικών επιχορηγήσεων.
«Ζητάμε ανάσυρση του πορίσματος Καλούδη που αμνηστεύει στην ουσία όλες αυτές τις πράξεις», ανέφερε και εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα θα κυριαρχήσει ως πολιτικό γεγονός η συζήτηση πάνω στα πορίσματα της επιτροπής.
Υποκριτική στάση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ
Ερωτηθείς για την αλλαγή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ από το «σκίσιμο των μνημονίων» στο τρίτο μνημόνιο, ανέφερε πώς «Το σκίσιμο των μνημονίων είχε προαναγγελθεί για τον Ιανουάριο το ’15». «Από τον Ιούλιο του 2015 έχουμε μια πραγματικότητα την οποία με βαρεία καρδιά αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε. Την τρίτη συμφωνία. Η ιστορία θα κρίνει αν μπορούσε να γίνει αλλιώς ή αν έπρεπε να γίνει αλλιώς» τόνισε, μεταξύ άλλων και σχολίασε πως «είναι υποκριτικό για όσους ψήφισαν τότε τη συμφωνία να λένε τώρα ότι εκπλήσσονται που υλοποιούνται τα μέτρα.
Ο λαός εμπιστεύεται την Αριστερά
«Ο ελληνικός λαός τη συγκεκριμένη στιγμή εμπιστεύτηκε την Αριστερά, αφενός διότι είχε αηδιάσει με τους προηγούμενους, αφετέρου διότι έχει μία εμπιστοσύνη στο ήθος και την κοινωνική και πολιτική μας παρουσία» τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης, εκτιμώντας πως «υπάρχει ένα απόθεμα εμπιστοσύνης στον κόσμο και φυσικά όλοι κρινόμαστε στο τέλος».
Ακόμη, εκτίμησε ότι ο πυρήνας των ανθρώπων που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, παραμένει αναλλοίωτος ενώ ερωτηθείς για το πώς τον αντιμετωπίζουν οι Χανιώτες, τόνισε: «Δεν αντιμετωπίζω επικριτική στάση από γνωστούς και φίλους (…) Υπάρχει ένας προβληματισμός στον κόσμο, σαφής και εμφανής όμως βρίσκουμε πεδίο συνεννόησης καθώς  ο κόσμος καταλαβαίνει ότι πολλά από αυτά τα οποία γίνονται είναι επιβεβλημένα απ΄έξω» προσέθεσε.
Εκλογές στο τέλος της τετραετίας
«Δεν υπάρχει κανείς λόγο να γίνουν τώρα εκλογές και δεν τις θέλει κανένας. Ούτε ο κ. Μητσοτάκης τις θέλει» ανέφερε, και όσον αφορά το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ, εκτίμησε ότι «το κλίμα θα αναστραφεί όταν οι προσπάθειες αρχίσουν να αποδίδουν σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας» αναφερόμενος ιδιαίτερα στην επιστροφή μέρους του πλεονάσματος στην πραγματική οικονομία, στον νέο αναπτυξιακό νόμο αλλά και στα προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Οριστική λύση για τις παραλίες
Τέλος, ο κ. Μπαλωμενάκης προανήγγειλε οριστική λύση για τις παραλίες. Όπως είπε, νέο νομοθέτημα θα ορίζει τον τρόπο δημοπράτησης των κοινοχρήστων χώρων, να κλείσει τον δρόμο για τις παρανομίες και να αυξήσει τα έσοδα για το κράτος.
http://www.topontiki.gr/article/201326/mpalomenakis-stin-olomeleia-porisma-tis-epitropis-gia-ta-daneia-kommaton-kai-mme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...