Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μουζάλας: Χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη από την ΕΕ προς Ελλάδα - Ιταλία

Περισσότερη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ιταλία και την Ελλάδα ζητά με συνέντευξή που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto», ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, o οποίος συναντήθηκε, χθες το απόγευμα, με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι.
Ο κ. Μουζάλας τονίζει ότι «με την Ιταλία υπάρχει κοινή αντίληψη σχετικά με το ότι η όποια μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου δεν μπορεί να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στις χώρες πρώτης εισόδου και ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει ουσιαστική συνέχεια στην υποσχέσεις της σχετικά με την μετεγκατάσταση των μεταναστών». Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, ο Γιάννης Μουζάλας δηλώνει:

«Η συμφωνία αυτή προκάλεσε και κάποια προβλήματα αλλά καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις τραγικές εικόνες που όλοι είδαμε πριν από έναν χρόνο. Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν ακόμη δυσκολίες και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, αλλά μην ξεχνάτε τις χιλιάδες αφίξεις, κάθε νύχτα, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, και τους ανθρώπους που έχαναν τη ζωή τους στην θάλασσα. Μην ξεχνάτε το τραγικό πήγαινε -έλα από την Ειδομένη».
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμμίζει πως «αν υπάρξουν άλλες προτάσεις, για νόμιμη είσοδο των μεταναστών στην Ένωση, είναι έτοιμος να τις συζητήσει» και πως πιστεύει ότι «πρέπει να αυξηθεί η νόμιμη μετανάστευση στην Ευρώπη, αλλά, συγχρόνως, να τηρηθεί μια ιδιαίτερα αυστηρή στάση με τους διακινητές».
Ο κ. Μουζάλας δηλώνει, παράλληλα, ότι σε πάνω από το 99% των μεταναστών και προσφύγων παρέχεται όλη η αναγκαία υποστήριξη (με φαγητό, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) και ότι προβλήματα σημειώνονται σε τρία νησιά.
«Οι κάτοικοι των νησιών, όμως, δεν έχουν γίνει φασίστες», εξηγεί στην ιταλική εφημερίδα, κατανοώντας ότι υπήρξαν πραγματικές δυσκολίες. Καλεί, ωστόσο, τους δημάρχους που αντιδρούν στην αύξηση των θέσεων διαμονής για τους πρόσφυγες και μετανάστες να αλλάξουν τη στάση τους.
«Η Ευρώπη δεν αντέδρασε με τον πρέποντα χρόνο και τρόπο, και αυτό βοήθησε το λαϊκισμό», σημείωσε ο υπουργός. Εκτίμησε παράλληλα πως «η λιτότητα πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να στραφείς ενάντια στους μετανάστες, διότι είναι δίπλα σου, ενώ δεν μπορείς, για παράδειγμα, να τσακωθείς με τον Σόιμπλε ή τη Μέρκελ».

 http://www.enikos.gr/politics/429592,Moyzalas-Xreiazetai-perissoterh-allhleggyh-apo-thn-EE-pros-Ellada-Italia.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!