Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Είστε ο ορισμός της διαπλοκής» στα ΜΜΕ

Οι εξελίξεις στα ΜΜΕ και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες «άνοιξαν» την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην προ ημερησίας διάταξης για την αγροτική πολιτική, στη Βουλή.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να μελετήσει πιο προσεκτικά την απόφαση του ΣτΕ και την κατηγόρησε ότι με εκβιαστικές μεθόδους προσπαθεί να ελέγξει τα ΜΜΕ, τοποθετώντας τον κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ, «τον άνθρωπο που είχατε στόχο να θέλετε να βάλετε στην αντιπροεδρία του ΕΣΡ», όπως χαρακτηριστικά υπενθύμισε. «Είστε ο ορισμός της διαπλοκής, αλλά τα σχέδιά σας δεν θα περάσουν» προειδοποίησε. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι δεν
κλείνει η αξιολόγηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά ότι διαπραγματεύεται με το ένα μάτι στους δανειστές και το άλλο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. «Κινδυνεύουμε να ζήσουμε καταστάσεις όπως του καταστροφικού α' εξαμήνου του 2015» συνέχισε, λέγοντας: «Κάθε φορά που καθυστερείτε ο λογαριασμός μεγαλώνει. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλό σας. Τα όρια εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει δραματικά. Μπορεί να κερδίσαμε λίγους μήνες από την ΕΚΤ για να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, αλλά καθυστερούμε δραματικά. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα κριθεί η πορεία της χώρας μετά το 2018». Δήλωσε πεπεισμένος ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, στα μέσα του 2018  και υπογράμμισε πως «στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα θα μείνει διασωληνωμένη, αλλά ούτε αυτό μπορεί να θεωρείται δεδομένο με τους σημερινούς συσχετισμούς».
Επανέφερε, δε, το αίτημα για εκλογές, παρατηρώντας ότι αυτές δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. «Θα καταγραφείτε ως μια τραυματική υποσημείωση» είπε, τοποθετώντας τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δυνάμεων της υπευθυνότητας και των δυνάμεων του λαϊκισμού, ζητώντας από τα άλλα κόμματα να μην μείνουν ουδέτερα στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το δίλημμα είναι τέταρτο μνημόνιο ή Grexit και η αντιπαράθεση είναι ‘οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής από τη μία, με τις δυνάμεις του λαϊκισμού από την άλλη’». Όπως είπε, «πρόσωπα και κόμματα κρίνονται από το πώς θα τοποθετηθούν απέναντι σε αυτήν τη διαχωριστική γραμμή. Ουδετερότητα απέναντι σε αυτό δεν χωράει, μη γελιέστε». Μάλιστα έκανε και αναφορά στα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, «που παραμέρισαν τις διαφορές τους και κυβέρνησαν μαζί».
«Το δίλημμα δεν είναι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και οι υποστηρικτές του λαού. Το δίλημμα είναι αν συντάσσεται με την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα ή αν συντάσσεται με την Ελλάδα του κάθε παιδιού που εργάζεται σκληρά για να πετύχει» συνέχισε.
Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να κρατάει τον ελληνικό λαό όμηρο και προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να μην παίζει παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. «Οι εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και οι επόμενες με το νόμο που θα φέρει άμεσα η ΝΔ» τόνισε, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να μάθει ότι ο βασικός κανόνας της Δημοκρατίας είναι και η ήττα στις εκλογές. «Έχασαν και άλλοι πριν από εσάς, πιο σημαντικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο επενδύσεων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι «η κοινωνία είναι ώριμη να στηρίξει ένα σχέδιο πέρα και πάνω από τα μνημόνια», καθώς «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς και ανέδειξε πιο δραματικά τον μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Η μόνη χρησιμότητά σας είναι η οριστική, ελπίζω, αποκαθήλωση του τοτέμ του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού».
Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ιδιότυπο θέατρο με τους πιστωτές», κι εμφανίστηκε επιφυλακτικός στην πρόταση Τσίπρα για νέο θεσμικό πλαίσιο για τον Τύπο.
«Αν είναι πάλι να φορτώσουμε τα χρέη των επιχειρήσεων στις πλάτες των εργαζομένων, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε. Αυτά να τα ξεχάσετε», είπε και ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Εσείς δεν κάνατε τέσσερις μυστικές συναντήσεις με τον Ψυχάρη παρέα με μία γάτα; Αν κάτι χάλασε στη μοιρασιά, δεν είναι δικό μου πρόβλημα».
«Ο Β. Μουλόπουλος τι ρόλο έχει να παίξει; Εκπροσωπεί επενδυτικά κεφάλαια; Έχει προσωπική περιουσία που θέλει να επενδύσει; Υπήρξε συνάντηση Παππά – Μουλόπουλου – Ψυχάρη την περασμένη εβδομάδα;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, που, με ειρωνικό τρόπο, σχολίασε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Αισθάνθηκα ένα μικρό συναισθηματικό σκίρτημα όταν σας άκουσα να μιλάτε με τρεμάμενη φωνή για τους εργαζόμενους. Όταν κλείνατε τα κανάλια δεν είδα αυτό το ενδιαφέρον».
Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, αναρωτήθηκε πού στήριζε ο πρωθυπουργός την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε πως «η πραγματικότητα είναι ότι παίζετε ένα θέατρο. Προσπαθείτε να διαφυλάξετε κάποιο πολιτικό κεφάλαιο μέσα από συγκρούσεις που παίζουν με το μέλλον της χώρας». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει με επιστολή την συμμετοχή του ΔΝΤ. «Δεν έχετε αλλάξει θέση και σταματήστε να κοροϊδεύετε τους πολίτες», υπογράμμισε.
Στη συνέχεια, διάβασε απόσπασμα από την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπου αναφέρεται ότι «είναι μία παροχή που δόθηκε μία φορά και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της φορολογικής μεταρρύθμισης». «Για ποια 13η σύνταξη μιλάτε;» ρώτησε, κάνοντας λόγο για «εξοργιστική διγλωσσία που εμποδίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης».
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε μονομερείς ενέργειες, αλλά σωστά και μελετημένα. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση και μετά από πέντε μήνες έγινε μόνιμο μέτρο γιατί πείσαμε ότι ήταν σωστές, ενώ εσείς κάνατε μονομερείς ενέργειες και μετά από πέντε μέρες στέλνατε επιστολές μετάνοιας», είπε, κι έκανε λόγο για «θράσος και ψεύδος». «Θέλει θράσος εσείς να εγκαλείτε τη Ν.Δ. ότι υποτάσσεται στους ξένους όταν βάλατε την υπογραφή σας για να πάει η περιουσία του κράτους για 100 χρόνια στο υπερταμείο» είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι το 85% των αγροτών θα πληρώσει λιγότερους φόρους και εισφορές, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι «μισή αλήθεια» καθώς οι εισφορές θα αυξάνονται τα επόμενα χρόνια.
Ο Κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του αναφερόμενος στις απολύσεις στο Δημόσιο από την Ν.Δ.. Έκανε λόγο για «τεράστιο όργιο παράνομης μονιμοποίησης συμβασιούχων. Θα αποδοθούν ευθύνες, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό» και κατέληξε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «απολύσεις δεν θα κάνει η ΝΔ. Θα γίνει μία απόλυση και αυτή θα είναι η δικιά σας από τον εντολοδόχο ελληνικό λαό και θα γίνει πολύ σύντομα».
http://www.eklogika.gr/news/K-Mhtsotakhs-Oi-ekloges-den-apotelo%CF%85n-pleon-provlhma-alla-meros-ths-l%CF%85shs-18-01-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...