Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Παπανδρέου: Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία - Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Βενιζέλο

«Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, ποιός θα έχει το πάνω χέρι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει η παράταξη μπροστά», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μια ημέρα μετά την συμφωνία για προσχώρηση του ΚΙΔΗΣΟ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3, και ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΔΗΣΥ και αν υπάρχει συνεννόηση για το ποιος θα ηγείται του σχήματος, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ απάντησε ότι δεν τον ενδιάφερει να έχει το πάνω χέρι, αλλά τον ενδιαφέρει η Συμπαράταξη να πάει μπροστά.
Ανέφερε ότι «προφανώς θα υπάρξουν διαδικασίες θα συναντιομαστε, οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουμε». «Αυτό που εχουμε συμφωνήσει ότι όλα αυτά είναι προς διαμόρφωση», πρόσθεσε,
ενώ παραδέχθηκε ότι τα διαδικαστικά -αν και δευτερεύουσας σημασίας όπως είπε, μπορεί να χαλάσουν συμφωνίες, «γιατί είναι θέματα εξουσίας».
«Δεν είναι ο στόχος μου η ηγεσία ποτέ δεν είχα αυτό ως αυτοσκοπό», τόνισε και συνέχισε: «Ήδη η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει τη Φωφη Γεννηματά ως πρόεδρο. Αν καποια στιγμή συγκροτηθεί σε κανονικό κόμμα, χωρίς συνιστώσες, θα υπάρξουν εσωτερικές διαδικασίες».
Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε: «Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις διαφορές. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο. Είχαμε διαφορές σε θέματα χειρισμών στο παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Η αντιπαράθεση δεν λύνει προβλήματα».
Τέλος, είπε ότι θα ήταν θετικό να ενταχθεί στη ΔΗΣΥ το νέο κίνημα που έχουν στα σκαριά η Άννη Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης. «Πρέπει», ανέφερε, «να υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση ώστε να ενταχθούν κι αυτοί, να συμμετάσχουν, ώστε να συμβάλουν με τις απόψεις και τις θέσεις τους μεσα σε ένα κοινό πλαίσιο αξιών».

 http://www.topontiki.gr/article/202553/papandreoy-den-einai-stohos-moy-i-igesia-den-eho-kati-prosopiko-me-ton-venizelo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου