Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Φιάσκο τα κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, το αφορολόγητο καλύπτεται μόνο από λογαριασμούς ΔΕΚΟ



Σε φιάσκο εξελίσσεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να παράσχει στους φορολογούμενους ισχυρά κίνητρα για την χρησιμοποίηση του πλαστικού χρήματος και των λοιπών ηλεκτρονικών...
μέσων πληρωμής στις καθημερινές τους συναλλαγές, προκειμένου να περιοριστούν οι συναλλαγές με «μαύρο» χρήμα και εν τέλει να μειωθεί σημαντικά η φοροδιαφυγή. Λίγα 24ωραπριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει ποιες ακριβώς δαπάνες, εξοφληθείσες με πλαστικό χρήμα, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου των μισθωτών, των συνταξιούχων και των κατά
κύριο επάγγελμα αγροτών η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή της απόφασής της να εξαιρεθούν από τις δαπάνες αυτές εκείνες που αφορούν τις πληρωμές των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφώνων και συνδρομητικής τηλεόρασης!
Συγκεκριμένα αντιλήφθηκε στο… παρά πέντε ότι οι πληρωμές των λογαριασμών ΔΕΚΟ, τηλεφώνων και συνδρομητικής τηλεόρασης πραγματοποιούνται από φορολογούμενους πολύ συχνά στα σούπερ μάρκετ μαζί με άλλες πληρωμές για αγορές καταναλωτικών προϊόντων, οπότε δεν μπορούν να εξαιρεθούν ή να διαχωριστούν.
Ως εκ τούτου και οι δαπάνες αυτές εφόσον εξοφλούνται με πλαστικό χρήμα, θα μετρούν τελικά για την κάλυψη του αφορολογήτου.
Οι δαπάνες αποπληρωμής ΔΕΚΟ καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος των ετήσιων δαπανών εκατομμυρίων νοικοκυριών και σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα επαρκούν πλέον μόνο αυτές για την κάλυψη του αφορολογήτου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ το συνολικό ύψος των ετήσιων δαπανών που πρέπει να εξοφλούν με πλαστικό χρήμα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής αντιστοιχεί στο 10% του ετήσιου εισοδήματος, δηλαδή δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, ποσό που μπορεί άνετα να καλυφθεί από δαπάνες για εξόφληση ΔΕΚΟ!
Συνεπώς, πολλοί φορολογούμενοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δεν θα έχουν κανένα κίνητρο να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με μεγάλη ροπή προς την φοροδιαφυγή, καθώς θα συμφέρει και τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα πληρώνουν χωρίς ΦΠΑ, και τους επιχειρηματίες που δεν θα δηλώνουν τις συγκεκριμένες εισπράξεις!

 http://kapistri.blogspot.gr/2017/01/blog-post_209.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...