Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Να μη χαθεί μία γενιά»

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί μία ολόκληρη γενιά» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της 3ης Συνδιάσκεψης των Ελλήνων Ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Το μήνυμα της Φώφης στους Ευρωσοσιαλιστές
Μιλώντας στην εκδήλωση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στην παγκόσμια οικονομική κρίση που ζούμε η Ελλάδα αναδείχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή, γιατί βρέθηκε την κρίσιμη στιγμή με υψηλό δανεισμό, χαμηλή παραγωγικότητα, μεγάλα
ελλείμματα, διαλυμένες παραγωγικές δομές. «Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση των νέων στη χώρα είναι ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Είναι όμως και πολιτικό και εθνικό πρόβλημα. Δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί μία ολόκληρη γενιά. Και σήμερα αυτό που καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό είναι η διαγενεακή αλληλεγγύη και δικαιοσύνη» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «οι Σοσιαλιστές αποτελούμε μια προοδευτική δύναμη».
Η ατζέντα των προτεραιοτήτων
Επεσήμανε, επίσης, πως μετά το Brexit είναι η ώρα των αποφάσεων και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό πρέπει, όπως είπε, να παίξουν οι Σοσιαλιστές, και έδωσε μια ατζέντα προτεραιοτήτων. Σύμφωνα με αυτήν απαιτούνται η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, η έμφαση στις αναπτυξιακές πολιτικές, η χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, οι πολιτικές αναδιάρθρωσης κ.ά. Οπως ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «οι παραπάνω άξονες συνιστούν μια πορεία πραγματικής πολιτικής ενοποίησης και εμβάθυνσης της Ευρώπης. Είναι υποχρέωση του προοδευτικού χώρου να αρθρώσει μια πολιτική αλλαγών. Αυτή η ριζοσπαστική πολιτική ατζέντα θα μας δώσει και πάλι την κυριαρχία των πολιτικών εξελίξεων. Οφείλουμε να γίνουμε και πάλι ο χώρος των μεγάλων ιδεών, των πράξεων των ανατροπών».
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/na_mi_xathei_mia_genia-64562504/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!