Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σταθερά πρώτοι στις δημοσκοπήσεις οι ακροδεξιοί στην Αυστρία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευθούν στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ» που κυκλοφορεί μεθαύριο, Δευτέρα, σε περίπτωση εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, το Κόμμα των Ελευθέρων θα συγκέντρωνε ποσοστό 34%, οι Σοσιαλδημοκράτες που ηγούνται της κυβέρνησης συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα θα βρίσκονταν στο 28%, το Λαικό Κόμμα 18%, οι Πράσινοι 12% και το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ 6%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Αυστριακοί στην πλειονότητά τους, ποσοστό 51%, τάσσονται κατά της πρόωρης διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών,
και παρά το γεγονός πως τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (ποσοστό 74 ο/ο) είναι «ελάχιστα» ή «καθόλου» ευχαριστημένοι με το έργο της αυστριακής κυβέρνησης, μόνον σε ποσοστό 33 ο/ο υποστηρίζουν την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών κατά έναν χρόνο και τη διεξαγωγή τους το φθινόπωρο του 2017.
Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Σεμπάστιαν Κουρτς 
Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018 για να μην συμπέσουν με την Αυστριακή Προεδρία στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, υποστηρίζει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς του Λαικού Κόμματος.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως ο δημοφιλέστερος σήμερα πολιτικός στη χώρα, τόσο λόγω του νεαρού της ηλικίας του, μόλις 30 χρόνων, όσο και της λαϊκιστικής πολιτικής που πρεσβεύει σε διάφορα ζητήματα και κυρίως στο προσφυγικό, όπου επικρίνεται ότι συναγωνίζεται το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.
Ο νυν υπουργός Εξωτερικών θεωρείται από πολλούς ότι ανήκει σε εκείνη την πτέρυγα του Λαϊκού Κόμματος, η οποία θα προτιμούσε μία διάλυση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού του με τους Σοσιαλδημοκράτες, προωθώντας ταυτόχρονα μία μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με το Κόμμα των Ελευθέρων και ο ίδιος αναμένεται να είναι ο επικεφαλής των υποψηφίων του Λαϊκού Κόμματος για το αξίωμα του καγκελάριου, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.
Με υποψήφιο καγκελάριο τον Σεμπάστιαν Κουρτς, το Λαϊκό Κόμμα ευελπιστεί πως στις επόμενες εκλογές θα μπορούσε να αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη - κάτι για το οποίο αμφιβάλουν οι περισσότεροι αναλυτές- και ο ίδιος να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού με τους Ελεύθερους.
Σε μία κυβερνητική συνεργασία με τους Ελευθέρους του τότε αρχηγού τους, του διαβόητου Γεργκ Χάιντερ, είχε προχωρήσει το Φεβρουάριο του 2000 ο τότε αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Βόλφγκανγκ Σιούσελ, αναλαμβάνοντας καγκελάριος της πλέον αμφιλεγόμενης κυβέρνησης στη μεταπολεμική Αυστρία.
Η κυβέρνηση εκείνη, η οποία κατόρθωσε να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006, είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών σε διεθνές επίπεδο, λόγω της συμμετοχής της Ακροδεξιάς σε αυτή, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρώπης και η ίδια αρχικά είχε τεθεί σε απομόνωση, με την επιβολή κυρώσεων από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ.
Σε σχέση τώρα με την επόμενη Προεδρία της Αυστρίας στην ΕΕ, είναι γεγονός πως «πονοκέφαλο» για τη Βιέννη προξενεί η επίσπευση, κατά ένα εξάμηνο, της άσκησης από τη χώρα, της Προεδρίας στην ΕΕ, συγκεκριμένα το δεύτερο εξάμηνο του 2018, που συμπίπτει με τη διεξαγωγή των επόμενων αυστριακών βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο του 2018.
Εξαιτίας του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και της ανακοίνωσης από το Λονδίνο πως δεν επιθυμεί να ασκήσει την προγραμματισμένη για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 βρετανική Προεδρία στην ΕΕ, είχαν συμφωνηθεί τέλη Ιουλίου οι αλλαγές στη σειρά ανάληψης της Προεδρίας, με την Εσθονία να αναλαμβάνει στη θέση της Βρετανίας το δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Κανονικά η Αυστρία -η οποία είχε ενταχθεί ως πλήρες μέλος στην ΕΕ την 1 η Ιανουαρίου του 1995 μαζί με τις δύο σκανδιναβικές χώρες Σουηδία και Φινλανδία- επρόκειτο να ασκήσει την τρίτη στη σειρά Προεδρία της στην ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2019, έπειτα από τις δύο προηγούμενες το 1999 και το 2006.
http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/stathera_protoi_stis_dimoskopiseis_oi_akrodeksioi_stin_austria-64574685/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!