Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Έρευνα για εγκλήματα πολέμου στη Συρία ζητά η Γαλλία

Στον απόηχο του ρωσικού βέτο στο σχέδιο του ΟΗΕ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Χαλέπι, από τη Γαλλία και την Ισπανία, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι το Παρίσι διαφωνεί κάθετα με τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας στο Χαλέπι, γεγονός το οποίο θα ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επικείμενη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. 
«Δεν συμφωνούμε με αυτό που κάνει η Ρωσία, που βομβαρδίζει το Χαλέπι. Η Γαλλία έχει δεσμευτεί, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να σώσει τον πληθυσμό του Χαλεπίου», τόνισε ο
γάλλος υπουργός Εξωτερικών τη Δευτέρα μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο.
Όσον αφορά το εάν ο γάλλος πρόεδρος θα δει τον Πούτιν, όταν εκείνος θα επισκεφθεί το Παρίσι, στις 19 Οκτωβρίου, ο Ερό επισήμανε ότι στην απόφαση του Ολάντ θα βαρύνει πολύ η κατάσταση στο Χαλέπι. 
Από την πλευρά της Μόσχας ωστόσο εκφράζονται διαβεβαιώσεις ότι η επίσκεψη του Πούτιν στη γαλλική πρωτεύουσα προγραμματίζεται κανονικά. Απαντώντας στις δηλώσεις του Ολάντ ότι δεν είναι σίγουρος για το πότε θα υποδεχθεί τον ρώσο ονόλογό του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι όλα βαίνουν βάσει του προγράμματος και πως «η προετοιμασία για την επικείμενη επίσκεψη του Πούτιν στο Παρίσι συνεχίζεται»
http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/ereuna_gia_egklimata_polemou_sti_syria_zita_h_gallia-64562783/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...