Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Πλεύση Ελευθερίας: "Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μιλάμε για τις Γερμανικές Οφειλές"

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, Ημέρα της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, θα γίνει η πρώτη από τις 4 δημόσιες παρεμβάσεις - εκδηλώσεις του νέου νομικού φορέα που συγκρότησε με πρωτοβουλία της, η Πλεύση Ελευθερίας και το "ΟΧΙ στα Ναι τους”.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο φορέας θα διεκδικήσει, εκ μέρους των πολιτών, την απόδοση Δικαιοσύνης σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, τις οποίες πουλάει η Κυβέρνηση: Γερμανικές Οφειλές,  SIEMENS,  ΕΛΣΤΑΤ, Χρέος-Μνημόνιο. Και σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις που αγγίζουν το δημόσιο συμφέρον και αφορούν το παρόν και το μέλλον μας (ιδιωτικοποιήσεις, τράπεζες, ταμεία και κάθε υπόθεση όπου ο λαός
και η χώρα μας έχουν ενεργές αξιώσεις εναντίον κυβερνήσεων, δανειστών, συμβούλων, τραπεζιτών και λοιπών υπαιτίων).
«Τη Δευτέρα αποκαλύπτουμε την αλήθεια για τις Γερμανικές Οφειλές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στον Κινηματογράφο Δεξαμενή (Πλατεία Δεξαμενής, Αθήνα) θα ανακοινωθεί στους πολίτες το επίσημο όνομα του νομικού φορέα.
Μερικά στοιχεία για την Πρωτοβουλία
Η πρωτοβουλία συγκρότησης του νομικού φορέα διεκδίκησης Δικαιοσύνης ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου με το γνωστό βίντεο "Τώρα θα μιλήσουμε νομικά" (εδώ θα βρείτε το βίντεο https://www.plefsieleftherias.gr/category/nea/page/3/) και με τη Συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (εδώ θα βρείτε το δελτίο τύπου https://www.plefsieleftherias.gr/o-kyvos-errifthi-nomikos-foreas-gia-siemens-germanikes-ofiles-elstat-chreos-mnimonio/) στις 6 Σεπτεμβρίου. Την Συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο Διαμαντής Καραναστάσης. Στην παρουσίαση συμμετείχε με ερωτήσεις η 17χρονη Μαρία Σπανού, που πρωταγωνιστεί στο βίντεο "τώρα θα μιλήσουμε νομικά".
Ακολούθησε η Δράση στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, όπου με σύνθημα "σιωπούμε για να ακουστεί η φωνή μας", τηρήθηκαν 6 λεπτά σιγής και προβλήθηκαν οπτικοποιημένες οι πληροφορίες που αφορούν τη συγκρότηση του νομικού φορέα που παρασιωπήθηκαν από πολλά ΜΜΕ. Τη Συνέντευξη Τύπου παρουσίασε ο Διαμαντής Καραναστάσης και το τμήμα των ερωτήσεων συντόνισε ο Μιχάλης Χουρδάκης (εδώ θα βρείτε το δελτίο τύπου και το βίντεο που προβλήθηκε στη ΔΕΘ https://www.plefsieleftherias.gr/siopoume-gia-na-akousti-dynata-foni-mas/).
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των βασικών προσώπων που αναλαμβάνουν νομική δράση και ευθύνη στο νέο φορέα: μίλησαν οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιώργος Κασιμάτης, Στράτος Γεωργούλας, Δημήτρης Κλούρας, Φώτης Μαζαράκης, ενώ διαβάστηκε μήνυμα της Σοφίας Σακοράφα. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Κώστας Ζηκογιάννης. ( εδώ θα βρείτε το δελτίο τύπου και το βίντεο της εκδήλωσης για τον νομικό φορέα https://www.plefsieleftherias.gr/parousiasthike-chthes-apo-ti-zoi-konstantopoulou-o-nomikos-foreas-yperaspisis-tou-dimosiou-symferontos-ke-diekdikisis-dikeosynis/)
Για το χώρο της εκδήλωσης της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2016
Τον κινηματογράφο Δεξαμενή διαχειρίζονται οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ. Η επιλογή του χώρου σηματοδοτεί την συμπαράταξή μας στον αγώνα υπεράσπισης του νερού, των δικτύων, των υποδομών και της αναπαλλοτρίωτης περιουσίας της πατρίδας μας και του λαού μας, όπως επισημαίνεται. 
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου