Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΑΒ: 20 χρόνια φυλάκιση σε υπάλληλο για πλαστογράφηση Απολυτηρίου Λυκείου

Σε 20 χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οδηγός του ΕΚΑΒ, ο οποίος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το ΕΚΑΒ το 1997 είχε πλαστογραφήσει τίτλο σπουδών. Η επαλήθευση του πλαστού Απολυτηρίου Λυκείου που είχε προσκομίσει ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος δουλεύει στις αεροδιακομιδές, έγινε το 2014 όταν επί θητείας Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών κοινοποιήθηκε εγκύκλιος, η οποία όριζε να γίνει έλεγχος γνησιότητας των
τίτλων σπουδών όλων των ενεργεία υπαλλήλων του δημοσίου.
Με τον κατηγορούμενο να διώκεται για κακουργηματική απάτη και κακουργηματική πλαστογραφία, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η παράνομη πράξη ήταν αχρείαστη, καθώς ο κατηγορούμενος πληρούσε τα κριτήρια εισόδου και θα είχε, ούτως ή άλλως, προσληφθεί. Αυτό αποδείχτηκε στο δικαστήριο κατόπιν απάντησης του ΑΣΕΠ σε ερώτηση του νομικού εκπροσώπου του σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, για το εάν ο κατηγορούμενος θα προσλαμβανόταν ακόμα και χωρίς το πλαστό χαρτί Λυκείου. Ενδεικτικό είναι, μάλιστα, ότι ο τελευταίος που μπήκε από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στο ΕΚΑΒ είχε τον ίδιο τίτλο σπουδών (σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ) αλλά με μικρότερο γενικό βαθμό (11 έναντι 12 του κατηγορουμένου).
Η γραμμή υπεράσπισης
Επιπλέον, και σύμφωνα με την γραμμή υπεράσπισης, ο διαγωνισμός έθετε ως προϋπόθεση οποιοδήποτε τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΟΑΕΔ, χωρίς, όμως, να γίνεται σαφής διάκριση αν αυτό αφορά τίτλο σπουδών 1ου ή 2ου κύκλου. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος παρόλο που είχε απολυτήριο ΟΑΕΔ και είχε παρακολουθήσει, επίσης, το μονοετούς φοίτησης Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Κατάρτισης Πληρωμάτων Ασθενοφόρου (ΠΕΚΠΑ) επέλεξε να πλαστογραφήσει το Απολυτήριο Λυκείου. Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, μια παλαιότερη, και πριν τη δημιουργία του ΑΣΕΠ, απόρριψη αίτησής του πάλι για το ΕΚΑΒ το 1990  και η πιθανότητα μιας εκ νέου αποτυχίας ήταν οι βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη παράνομη πράξη.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, και όπως γνωρίζει η aftodioikisi.gr, υπήρξαν αρκετοί γνωστοί, συνάδελφοι και φίλοι που εξήραν το ήθος και την επαγγελματική κατάρτιση του κατηγορούμενου. Μεταξύ αυτών και ένας χειρούργος γιατρός, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος τον υποστήριξε, επισημαίνοντας, ότι ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει, όπως επιβεβαιώθηκε και στο δικαστήριο, μία διοικητική θέση ύστερα από ένα ατύχημα που είχε εν ώρα εργασίας και συγκεκριμένα σε μία από τις διασώσεις εκείνος επέλεξε να συνεχίσει να υπηρετεί το ΕΚΑΒ μέσα από μάχιμες θέσεις.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ξεκίνησε ως απλός οδηγός και ανέλαβε στην πορεία αυτών των 20 και πλέον χρόνων ακόμα δυσκολότερες θέσεις, όπως αυτή του οδηγού μοτοσικλέτας, κινητή μονάδα κ.α., άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και συνεχίζει στο ΕΚΑΒ από τη θέση του αεροδιακομιστή έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.
Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο καταδίκασε σε 15 χρόνια κάθειρξη μια καθαρίστρια που πλαστογράφησε το αποδεικτικό φοίτησής της στο Δημοτικό προκειμένου να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για πρόσληψη σε κρατικό παιδικό σταθμό.
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/ekav-20-xronia-filakisi-se-ipallilo-gia-plastografisi-apolitiriou-likeiou/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!