Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Χρηματιστήριο: Ελπίδες για ανάκαμψη το 2016 εκφράζουν κορυφαίοι παράγοντες



Στις επισημάνσεις ότι το 2015 ήταν μία πολύ κακή χρονιά λόγω της πολιτικής μεταβλητότητας και των capital controls και τις ελπίδες ότι το 2016 θα είναι καλύτερη χρονιά επειδή έχει μειωθεί το country risk της Ελλάδας, έχει απομακρυνθεί το Grexit και έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί οι τράπεζες εστιάστηκαν ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ Ιάκωβος Γεωργάνας, ο διευθύνων σύμβουλος Σωκράτης Λαζαρίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης κατά την πρωινή τελετή για την έναρξη της χρηματιστηριακής χρονιάς.
Ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Ιάκωβος Γεωργάνας, έθεσε δύο προϋποθέσεις για να έλθει η ανάκαμψη στο χρηματιστήριο, αναφερόμενος στην επιστροφή της πολιτικής σταθερότητας και στον έλεγχο των δημοσιονομικών. Εκτίμησε ότι αν συμβούν αυτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι αγορές μετοχών και
ομολόγων να σημειώσουν ιδιαίτερη σημαντική ανοδική πορεία, ειδικά κατά το β΄ εξάμηνο του έτους, οπότε και αναμένεται επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, σημείωσε ότι μέσα στο 2015 απομακρύνθηκαν δύο μεγάλοι φόβοι της αγοράς, αυτός για το κούρεμα των καταθέσεων και εκείνος για το Grexit, προβλέποντας ότι από το γ΄ τρίμηνο και μετά θα έχουμε αφήσει πίσω τα δύσκολα και ότι το 2016 θα αποδειχθεί το έτος της μεγάλης ανάκαμψης.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, εκτίμησε ότι το 2015 παγιώθηκε η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη και πλέον είναι καθοριστικό η χώρα να προσκαλέσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Εκ μέρους του ΣΜΕΧΑ, ο πρόεδρός του, Σπύρος Κυρίτσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2016 θα είναι η χρονιά ανάκαμψης εν αντιθέσει με το 2015 που ήταν πολύ κακή χρονιά για τον κλάδο των χρηματιστηριακών εταιρειών.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική αισιοδοξία πλέον στην αγορά, και τόνισε ότι στόχος του χρηματιστηρίου για το 2016 είναι να κινητοποιηθεί η επενδυτική τραπεζική, ώστε να μπορέσουν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο εταιρικά ομόλογα και νέες εταιρείες.

Ν.Σ.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...