Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώνει τις αποφάσεις της - Προς νέο κόμμα;

Τη Δευτέρα, στις 2.30 μετά το μεσημέρι, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινώσει η Ζωή Κωνσταντόπουλου τις προθέσεις της ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε δώσει αινιγματική απάντηση για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις της το Σάββατο, μετά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.
Η τέως πρόεδρος της Βουλής φέρεται πάντως να σχεδιάζει την ίδρυση δικού της πολιτικού
φορέα. Μάλιστα, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να έχει προτείνει ήδη στην ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, να δημιουργηθεί ένα κοινό οργανωτικό σχήμα παρόμοιο με αυτό που ίσχυε στον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των συνιστωσών.

Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να έχει προσεγγίσει και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διευκρίνισε ότι είναι οριστική η συμπόρευσή της με τη Λαϊκή Ενότητα, απλώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή της συμπόρευσης αυτής. Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης απέκλεισε πάντως εκ νέου συμπόρευση με τα μνημονιακά κόμματα, μεταξύ αυτών και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει ως θλιβερό το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντόπουλου είχε κατηγορήσει την παραιτηθείσα κυβέρνηση ότι τα είχε βρει με τη διαπλοκή, ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν θεωρεί πως ήταν λάθος του να προτείνει την κ. Κωνσταντοπούλου για προεδρο, ο κ. Τσίπρας απαντά ότι «είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου». «Έχει η Ζωή γυρίσματα» προσθέτει σκωπτικά, σημειώνοντας με νόημα ότι «τις τελευταίες μέρες των διερευνητικών εντολών η κ. Κωνσταντόπουλου έτυχε απρόσμενης αναγνώρισης τόσο από τη Δεξιά όσο και από τα πολύ Αριστερά». 
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...