Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ο Τσίπρας καλείται να δώσει (ξανά) φτερά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζοντας ότι μετά τηνεκλογική αναμέτρηση θα επιστρέψει. Κατευθύνθηκε προς την Κουμουνδούρου, όπου τον περιμένει πολύ δουλειά για να υλοποιήσει τον στόχο του (να επιστρέψει στο Μαξίμου). 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται από την αποσυσπείρωση. Δεν χρειάζεται να περιμένεις τις δημοσκοπήσεις για να το διαπιστώσεις. Ούτε να διαβάσεις τα σχετικά ρεπορτάζ για στελέχη που παραιτούνται από τις Νομαρχιακές όλης της χώρας. Αρκεί να μιλήσεις με τους φίλους
σου, αυτούς που τάχθηκαν και παρέμειναν στην αριστερά από τα νεανικά- φοιτητικά τους χρόνια. Κάποιοι πάνε με τον Λαφαζάνη, άλλοι προτιμάνε να αράξουν στο σπίτι τους και στον καναπέ τους και αρκετοί παραμένουν, αλλά χωρίς ζέση, χωρίς πάθος.
Τα στελέχη, τα μέλη της αριστεράς, στις (παντός είδους) αναμετρήσεις ήταν στρατιώτες. Έδιναν τη μάχη μέχρι τέλους. Στους δρόμους, τους τόπους δουλειάς, τα καφενεία, παντού. Και πάντα. Με πίστη, με αυταπάρνηση, με όραμα. Με τη σιγουριά ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους.  
Τα περισσότερα από τα προαναφερόμενα έχουν εκλείψει. Φαντάζει δύσκολο να πείσεις τον άλλο, αν δεν έχεις πεισθεί, πρώτος απ όλους, εσύ ο ίδιος. Και απ ότι φαίνεται, το Μνημόνιοπου υπέγραψε δεν το πολυπιστεύει ο Τσίπρας ο ίδιος.  
Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, όλα αυτά τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Τα ζούνε καθημερινά. Στόχος τους να πείσουν όσους εκδηλώνουν τάσεις αναχωρητισμού ότι αξίζει να δώσουν και αυτή τη μάχη. Για να μην χαθεί το όνειρο «πρώτη φορά αριστερά». Και αν τα καταφέρουν, θα βρεθούν και τα επιχειρήματα. Το ηθικό είναι το κρίσιμο θέμα. 
Σ’ αυτό το δύσκολο αλλά απαραίτητο εγχείρημα, το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι για να πετύχει οφείλει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λαϊκής Ενότητας. Οι σύντροφοι της διπλανής πόρτας, νοιώθουν (και αυτοί) πόνο και πίκρα. Έχουν όμως το προνόμιο να διατηρούν το ηθικό τους. Πιστεύουν στο ακέραιο τα όσα υπερασπίζονται. Και απέναντι στους χθεσινούς συντρόφους, για αυτούς τους λόγους, έχουν υπεροπλία. 
Οι αντιπαραθέσεις στα εκλογικά πάνελ θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Προσώρας οι ακρότητες έχουν αποφευχθεί, μιας και το αίμα νερό δεν γίνεται- τουλάχιστον σε λίγες μέρες. Δεν παίρνεις και όρκο όμως ότι θα φτάσουμε έτσι ως τις εκλογές…
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...