Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τρεις Δημοσκοπήσεις: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με πτώση. Στη Βουλή ο Λεβέντης, εκτός οι ΑΝΕΛ

Τη ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό και ενώ έχουμε μπει και επισήμως στην προεκλογική περίοδο, καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις για κυριακάτικες εφημερίδες. Και στις τρεις, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, ωστόσο η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, είναι μικρή και το ερώτημα είναι πώς θα σχηματίσει κυβέρνηση τη στιγμή, που οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να μην μπαίνουν στη Βουλή.Στην τρίτη θέση βρίσκεται σταθερά η Χρυσή Αυγή και στην τέταρτη το Ποτάμι. Εντός Βουλής εμφανίζεται και στις τρεις δημοσκοπήσεις η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (οριακά σε αυτή της Kapa Research), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη
κινείται στο 4%-5%.
Στην δημοσκόπηση της Kapa Research για το "Βήμα της Κυριακής", στο ερώτημα αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτώμενοι απάντησαν:
ΣΥΡΙΖΑ 27,3%, ΝΔ 24,2%, Χρυσή Αυγή 6,8%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5%, ΛΑΕ 4,8%, ΠΑΣΟΚ 4,3%, Ένωση Κεντρώων 3,3%, ΑΝΕΛ 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 13,2%.
© Παρέχεται από: News247.gr
Ως προς το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πολιτικός αρχηγός, προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 40,5% και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 33,1%. "Κανένας από τους δύο" απαντά το 22,2%.
Στη δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα", ως προς την πρόθεση ψήφου (καταγραφή τάσεων από 25-28/08) έχουμε το απόλυτο ντέρμπι. Συγκεκριμένα, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6% και ακολουθεί η ΝΔ με 21,1%, η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, η ΛΑΕ με 4%, η Ένωση Κέντρου με 3% και οι ΑΝΕΛ με 2,4%.
Στη δημοσκόπηση της MRB για την "Real News", ως προς την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,6% και ακολουθεί η Νέα δημοκρατία με 22,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Ποτάμι με 5,6%, το ΚΚΕ και η Ένωση Κέντρου με 4,7%, η ΛΑΕ με 4,2%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν μόλις 2,3%. Στο 16,9% κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...