Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Στα άκρα η σύγκρουση Μαξίμου - Κωνσταντοπούλου


Δεν έχει τέλος η ανοιχτή σύγκρουση του Μεγάρου Μαξίμου με την Πρόεδρο της Βουλής, με αφορμή την απόφαση του Πρωθυπουργού να ανακοινώσει παραίτηση της κυβέρνησης και να προκηρύξει εκλογές.
Η αρχή έγινε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατήγγειλε για αντιθεσμική και αντισυνταγματική συμπεριφορά τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς -όπως είπε- δεν είχε καμία θεσμική ενημέρωση για το συμβαίνει στη χώρα.
Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου συμπεριφορά, εκφράζοντας «βαθύτατη ανησυχία» και ενόχληση για το «θεσμικό
ατόπημα» να ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με ιδιάζουσα και αντισυνταγματική σπουδή.
Άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία χαρακτήρισε την κ. Κωνσταντοπούλου «απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής» και κατηγορώντας την ότι «συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης».
Σκληρή ανταπάντηση δεν άργησε να έρθει από την Πρόεδρο της Βουλής, με επίσημη ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων. Σε αυτή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υπερηφανεύεται για την προσχώρησή της στο Μνημονιακό μπλόκ», ενώ την καταγγέλλει εκ νέου για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατά τη διαδικασία ψήφισης του νέου μνημονίου.
 http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...