Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Σκουρλέτης: «Ο χωρισμός είναι μονόδρομος με τους διαφωνούντες»


Για «αγεφύρωτο ρήγμα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε την Πέμπτη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

«Η διαρκής διαφοροποίηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δημιουργεί ένα ρήγμα που είναι αγεφύρωτο. Όταν αμφισβητείς συνολικά τις προθέσεις του άλλου και ουσιαστικά τον καταγγέλλεις ότι έχει αλλάξει στρατόπεδο, τότε ο χωρισμός είναι μονόδρομος» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ανάγκη για εκλογές έχει προκύψει εκ των πραγμάτων, για δύο λόγους.

«Ο πρώτος είναι γιατί υπάρχει μια αντικειμενική απώλεια σε σχέση με τη δύναμη της ΚΟ του
ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης συνολικότερα. Έχει χάσει την πλειοψηφία πλέον, αυτό δεν μπορεί κανείς να το παρακάμψει. Και το δεύτερο που σχετίζεται με την ουσία της δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός μιας κυβέρνησης που καλείται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν είναι αυτό στη βάση του οποίου εκλέχθηκε. Αυτό είναι μια τεράστια αντίφαση. Κατά συνέπεια υπάρχει το θέμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, ενώ εκτίμησε ότι δεν έχει νόημα η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

«Το συνέδριο πρέπει να είναι ανοιχτό, δημοκρατικού βαθύ προβληματισμού και αποτίμησης όλης της προηγούμενης περιόδου. Αν αυτό γίνει υπό συνθήκες μιας σκληρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης τότε θα είναι σε βάρος του διαλόγου. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για μια πολεμική από την πλευρά των στελεχών της, σημειώνοντας ότι στις εκλογικές λίστες θα πρέπει να περιληφθούν όσοι συμφωνούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαμορφωθεί. Τέλος, τόνισε ότι δεν βλέπει μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.
 http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...