Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να χάσει και για να φύγει

«Ο Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να χάσει και για να φύγει (...) για να την κοπανήσει» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χρεώνοντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποκλειστικά στα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός. 

«Αναρωτιέμαι... Θα γίνουν εκλογές για τους αντάρτες, τους δαίμονες που ο ίδιος δημιούργησε, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; γι’ αυτό θα πάμε σε εκλογές; Αν αισθάνεται ότι ο ελληνικός λαός δεν του έχει δώσει εντολή για μνημόνιο γιατί το υπέγραψε; Δεν μπορεί
κάθε εβδομάδα να έχουμε εκλογική διαδικασία δεν βοηθά στην ανάκαμψη της οικονομίας» παρατήρησε, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος από την προσφυγή στις κάλπες. «Ο Τσίπρας βλέπει την Ελλάδα σαν μια Κουμουνδούρου» ανέφερε. 

«Οδηγείται η χώρα σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθεί, έπρεπε να πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης για να καταγραφεί ότι έχασε την πλειοψηφία. Και το Δεκέμβριο του 2014 να μην κάναμε τότε τις ψηφοφορίες αφού δεν έβγαινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας» παρατήρησε. Εκτίμησε δε, ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, αλλά εάν διεξαχθούν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει. 

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στα κόμματα... Αξίζει να βγάζουμε το θυμικό μας στην κάλπη; Αξίζει να πληρώνουμε 90 δισεκ. για ένα ‘ωχ ρε γαμώτο!;’» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πρέπει να γίνει ακόμη και χωρίς τον Τσίπρα» επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

«Τον Ιανουάριο ο κόσμος συνέκρινε τα δικά μας πεπραγμένα με το αφήγημα Τσίπρα. Τώρα θα συγκρίνει τα δικά μας πεπραγμένα με το αφήγημα Τσίπρα και τα πεπραγμένα Τσίπρα» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι σε έξι μήνες ώς ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ θα μειώσει τη φορολογία, όπως είχε κάνει στοχευμένα, σταθεροποιώντας παράλληλα την οικονομία. 

Κάλεσε επίσης εκ νέου τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει αν έχει δεσμευτεί για ουρές μέτρων στο Eurogroup. 

«Έχει καταλάβει κανείς τι θα γινόταν στην Ελλάδα με το πρόβλημα με την Κίνα αν δεν είχαμε ψηφίσει τα μέτρα;» διερωτήθηκε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ

Έκανε επίσης λόγο για μεγάλη απρέπεια του Μαξίμου διαψεύδοντας ότι επικοινώνησε μαζί του και ότι είπε στην κυβέρνηση πως δεν θέλει να λάβει τη διερευνητική εντολή. 

«Το μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου πρέπει να εφαρμοστεί από αυτούς που το πιστεύουν, όχι από αυτούς που λένε ‘με εκβίασαν για να το υπογράψω’. Εμείς τις μεταρρυθμίσεις τις προχωρούσαμε και ο Τσίπρας αντιδρούσε. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα διευκρίνισε, ενώ όσον αφορά το δημοσιονομικό σκέλος έκανε λόγο για ισοδύναμα. «Εκτός από το μνημόνιο θα κριθούμε και στα υπόλοιπα θέματα διακυβέρνησης» είπε. 

Επίσης εξήγησε ότι ο εκλογικός νόμος εμποδίζει τους συνασπισμούς κομμάτων, με αποτέλεσμα παρά φύση συμμαχίες. «Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πριν τις εκλογές με ποιους θα συνεργαστείς» παρατήρησε ο κ. Μεϊμαράκης. 

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...