Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Kατρακυλάει η τιμή του πετρελαίου


Μεγάλη μείωση σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, μετά την αναμενόμενη από πολλούς απόφαση των 12 χωρών - μελών του ΟΠΕΚ να μη μειωθεί η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου και να μείνει σταθερή στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Αυτή την ώρα η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώνεται ακόμη και κάτω από τα 70 δολάρια και συγκεκριμένα στα 69 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια στιγμή, το μπρεντ Ιανουαρίου σημειώνει βουτιά 3,3% στα 75,18 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.
Τα μέλη του ΟΠΕΚ συνεδρίασαν σήμερα στη Βιέννη και αποφάσισαν να μείνει στα ίδια επίπεδα η παραγωγή, παρά τις αντιδράσεις ορισμένων μελών, όπως η Βενεζουέλα, που ζητούσαν μείωση της παραγωγής για να αντιμετωπιστεί η υπερπροσφορά.
Ο ΟΠΕΚ φαίνεται πως υπέκυψε στις πιέσεις των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ, που ήδη από χθες διεμήνυσαν πως δεν είχαν καμία διάθεση να συναινέσουν σε μείωση της παραγωγής του πετρελαίου.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...