Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

4 εκατ. οφειλέτες στον προθάλαμο του TAXIS


Ανοίγει ίσως και αύριο η ηλεκτρονική πύλη στο TAXIS για την υποβολή των αιτήσεων ρύθμισης μέχρι και σε 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Eφορία από 4 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου.
Με βάση τη νέα τροποποιημένη εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, εκτός της ρύθμισης τέθηκαν οριστικά τα βεβαιωμένα μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014, αλλά μη ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος του 2014, ενώ οι απλήρωτες μετά την 1η Οκτωβρίου 2014 δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος μπορούν να υπαχθούν μόνο στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση:
• Υποχρεωτικά στη ρύθμιση εντάσσεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.
• Υστερα από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται στη ρύθμιση:
- Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή.
- Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.
Οριο
Στην περίπτωση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση επέρχεται απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής χρεών.
• Η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
• Οι οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση «τελευταίας ευκαιρίας» και τηρούν τους όρους της τυγχάνουν αναδρομικά των εκπτώσεων και των πρόσθετων ευεργετημάτων της νέας ρύθμισης. Για τους οφειλέτες που επιλέξουν να υπαγάγουν την εναπομένουσα ρυθμισμένη οφειλή τους στη νέα ρύθμιση, οι εκπτώσεις δύνανται να χορηγηθούν μετά την καταβολή της πρώτης δόσης. Οσοι δεν υποβάλουν αίτηση υπαγωγής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 θεωρείται ότι συνεχίζουν στην «τελευταία ευκαιρία» με τα ευεργετήματα της νέας ρύθμισης (μείωση προσαυξήσεων, μείωση επιτοκίου στο 4,56% και έξτρα έκπτωση 20% στις προσαυξήσεις), τα οποία θα υπολογιστούν μαζικά από την 1η Απριλίου 2015. Οσοι επιθυμούν να τύχουν των σχετικών ευεργετημάτων νωρίτερα, πρέπει να υποβάλουν άπαξ αίτηση διατήρησης της «τελευταίας ευκαιρίας».
• Η ρύθμιση χάνεται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με τα στοιχεία βεβαίωσης και την άμεση επιδίωξη της είσπραξης με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, εάν ο οφειλέτης:
  • Δεν είναι φορολογικά ενήμερος από την ημερομηνία υπαγωγής και καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.
  • Δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση το πρώτο εξάμηνο.
  • Εχει δηλώσει ανακριβή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση.
• Η ρύθμιση δεν χάνεται όταν ο οφειλέτης:
  • Δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μέχρι δύο δόσεις ανά έτος.
  • Δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης ανά έτος και για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες.
http://www.msn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...