Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Με 3,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis


Προβάσισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά του Σαββάτου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24%, έναντι 20,5% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 5,5% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, οι Οικολόγοι με 1,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 1% ενώ άλλο κόμμα απαντά ότι θα ψηφίσει το 4%, λευκό ή άκυρο το 5,6%, δεν θα ψηφίσουν το 6,3%, δεν απαντώ 2,1% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 13,3%.

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 55% λέει «ναι» στην εκλογή του από την παρούσα Βουλή με το 41% να ζητά να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Καταλληλότερος στην πρωθυπουργία αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 35% έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα ενώ «κανένας» απαντά το 35%.

Στην ερώτηση, τέλος, αν η Ελλάδα θα αποφύγει την χρεοκοπία το 65% απαντά «ναι» και το 30% «όχι».
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...