Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ιστορίες για «γαλάζιες» αρκούδες


Όλα ανάποδα στους επικοινωνιακούς πειραματισμούς της κυβέρνησης, ακόμη και στα... υποδεέστερης σημασίας. Είναι γνωστή η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκεντρώσει τον συμφωνημένο με την τρόικα αριθμό απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους και να εκθέσει, υποτίθεται, τους νεοεκλεγμένους αυτοδιοικητικούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν καλύπτουν παράνομα μονιμοποιηθέντες σε δήμους και περιφέρειες.

Η πραγματικότητα επιστρέφει μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους κάτι τέτοιους σχεδιασμούς και εκθέτει ανεπανόρθωτα τη «γαλάζια οικογένεια» με τα αναρίθμητα διορισμένα «δικά της παιδιά». Είναι γνωστό ότι οι υπηρεσίες δήμων και περιφερειών από καιρό κάνουν ελέγχους στα μητρώα εργαζομένων τους, διότι τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει πάμπολλες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών με τα οποία κάποιοι είχαν εξασφαλίσει διορισμό.

Η ανακίνηση του θέματος το καλοκαίρι, όπως έγινε από τον Μητσοτάκη, επιτάχυνε διαδικασίες που στη συντριπτική πλειονότητά τους εκθέτουν το κόμμα του και τα στελέχη του. Έτσι σε πολλές τοπικές κοινωνίες κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα ιστορίες με «γαλάζιες αρκούδες», από τις οποίες προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιοι και πώς οργάνωσαν τη στελέχωση του δημόσιου τομέα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου δύο τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη της Ν.Δ. αποκαλύφθηκε ότι είχαν προσληφθεί και εργάζονταν με πλαστούς τίτλους σπουδών. Προ μηνών αποκαλύφθηκε ότι ο υπηρεσιακός φάκελος γνωστού «γαλάζιου» συνδικαλιστή, ο οποίος μάλιστα είχε διατελέσει και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Π.Ε. Μεσσηνίας, περιείχε πλαστό πτυχίο. Το κάζο που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας ήταν μεγάλο, δεδομένου ότι ο εν λόγω εργαζόμενος εμφανιζόταν και με έντονη πολιτική δραστηριότητα, συχνά δίπλα σε τοπικούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη «άναψε φωτιές» σε συνάδελφό του, στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ της Ν.Δ., η οποία υπηρετούσε στο Τμήμα Προμηθειών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Στον φάκελο της εν λόγω υπαλλήλου είχε διαπιστωθεί παλαιότερα ότι δεν υπήρχε καν απολυτήριο Λυκείου ή άλλος ανάλογος τίτλος και στις επανειλημμένες οχλήσεις της υπηρεσίας πάντα απέφευγε να προσκομίσει το απολυτήριό της.

Όταν αποκαλύφθηκε η περίπτωση του συναδέλφου της συνδικαλιστή, θορυβημένη και αντιλαμβανόμενη ότι η κομματική ταυτότητα δεν παρείχε πλήρη κάλυψη, έσπευσε να καταθέσει απολυτήριο Λυκείου. Μόνο που, όταν πριν από τρεις εβδομάδες η υπηρεσία της θέλησε να διασταυρώσει το απολυτήριο με τα αρχεία του σχολείου, απ’ όπου υποτίθεται προερχόταν, αποδείχθηκε πως επρόκειτο για πλαστό.

Η υπάλληλος κλήθηκε να παρουσιαστεί για εξηγήσεις στην υπηρεσία της, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της για πλαστογραφία. Εν τω μεταξύ όμως η ίδια εξαφανίστηκε, ύστερα από 20 χρόνια... ευδόκιμης υπηρεσίας αρχικά ως γραμματέως κοινότητας και στη συνέχεια ως υπαλλήλου της νομαρχίας και τώρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Η υπόθεση, ωστόσο, έχει μεγαλύτερη... πλοκή, καθώς η εν λόγω υπάλληλος είχε για πολλά χρόνια ενεργό συμμετοχή σε διαγωνισμούς προμηθειών, ενώ μέχρι την εξαφάνισή της ήταν υπηρεσιακά υπεύθυνη για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Μεσσηνίας. Σχεδόν ταυτόχρονα με την αποκάλυψη της υπόθεσής της, άρχισαν οι καταγγελίες στην Περιφερειακή Ενότητα από ιδιοκτήτες ταξί του νομού, ότι οι εγγυητικές επιταγές που είχαν καταθέσει για να αναλάβουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών είχαν εισπραχθεί...

Εκτός της πλαστογραφίας πλέον η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας ερευνά αν η είσπραξη πολλών χιλιάδων ευρώ, από τις εγγυητικές των ταξιτζήδων, σχετίζεται με την άφαντη ακόμη υπάλληλο...
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...