Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν μπορεί να ανοίξει νέο γύρο επώδυνων μέτρων



Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Δημοκρατική Αριστερά σε ό,τι έχει να κάνει με τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα για το ασφαλιστικό, αλλά και για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.
Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση για το ασφαλιστικό και τις νέες πιέσεις της τρόικας, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει πως «οι νέες απαιτήσεις της τρόικας για το ασφαλιστικό - όπως η αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης στις 6.000 ημέρες (20ετία) από τις 4.500 ημέρες (15ετία) ή η μείωση του συντελεστή υπολογισμού της σύνταξης από το 2% στο 1,7% για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015 – θίγουν στον πυρήνα του το δικαίωμα των εργαζομένων για μια ανθρώπινη σύνταξη». Σύμφωνα με το κόμμα του κ. Κουβέλη, «το πρόσχημα του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον περιορισμό του δικαιώματος των πολιτών στην κοινωνική ασφάλιση. Οι απαιτήσεις της τρόικας προσβάλλουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην ασφάλιση».
Σε άλλη ανακοίνωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας, η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει ότι «η διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανοίξει ένα νέο γύρο επώδυνων μέτρων ούτε να καταλήξει σε δεσμεύσεις που θα κρατήσουν τη χώρα όμηρο των γνωστών υφεσιακών πολιτικών». Επίσης, τονίζει ότι «η εμμονή σε επιλογές που αποδιάρθρωσαν τις εργασιακές σχέσεις, εκτίναξαν στα ύψη την ανεργία και τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή δεν αποτελεί λύση για την επόμενη μέρα».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...