Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Βαριές κατηγορίες κατά Παπανδρέου


Βάζοντας ως στόχους την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμηνύει τώρα με «άτυπη» ενημέρωση, ότι «κανείς δεν θα μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ από εγγυητή σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας».
Στην Χαριλάου Τρικούπη, χαρακτηρίζουν τώρα «πλαστό» το δίλημμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης, παραπέμποντας στις ευρωεκλογές και θυμίζουν ότι η απόφαση για ένα συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης ελήφθη μετά από περίσκεψη τόσο στο Πολιτικό Συμβούλιο όσο και στην ΚΠΕ του κόμματος. Πετώντας την «σπόντα» ότι «όλοι κλήθηκαν να μετάσχουν στις συζητήσεις αυτές», αφήνουν να εννοηθεί ότι ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν θέλησε να πάρει μέρος και προειδοποιούν ότι «δεν είναι δυνατόν να ανακυκλώνουμε συνεχώς αυτά τα ζητήματα και κυρίως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τον προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ που είναι ένας προσανατολισμός ευθύνης και σοβαρότητας».
Στην «αντεπίθεσή» τους, στο ΠΑΣΟΚ δεν λησμονούν να αναφερθούν στις «αθλιότητες», όπως περιγράφουν όσα έγιναν στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου, όταν σε εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου αποδοκιμάστηκε σφόδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Παρ’ όλα αυτά λένε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί κινήσεις ενότητας και ενώ σε αυτές ανταποκρίθηκε ο Κώστας Σημίτης, αφήνουν αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου για τη δική του στάση. «Δυστυχώς όμως, την ίδια εμπειρία είχαμε και στις ευρωεκλογές όπου ήταν προφανές ότι κάποιοι στήριξαν άλλα κόμματα ή αδρανοποιήθηκαν και περίμεναν την εκλογική καταστροφή του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης, αλλά αυτή δεν ήλθε», λένε οξύνοντας ιδιαίτερα τους τόνους, σε έναν «πόλεμο» που φαίνεται πως δεν θα τελειώσει «αναίμακτα», ερμηνεύοντας μάλιστα ως απόρροια αυτού του γεγονότος το ότι ορισμένες κινήσεις …αναβλήθηκαν για κάποιους μήνες.
Στέλνοντας το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα Δημοκρατίας από κανέναν», προειδοποιούν ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να διαταράξει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Παράταξη και κυρίως το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα. «Δεν θα παρακολουθήσουμε κανέναν στους προσωπικούς του σχεδιασμούς και στην έλλειψη αυτογνωσίας και ιστορικής μνήμης», λένε, οδηγώντας πια και από τη δική τους πλευρά τα πράγματα στην απόλυτη ρήξη.
Σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει χειρότερη επιλογή για τη χώρα την περίοδο αυτή από το να δημιουργείς προβλήματα αμφισβήτησης της οργανωτικής υπόστασης, της εκπροσώπησης και του πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ», στέλνουν το μήνυμα ότι «δεν μπορεί να εκμηδενίζεται και να ευτελίζεται και δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ, αντί να εμφανίζεται τώρα ως το κόμμα και η ομάδα ανθρώπων που έχουν στην πραγματικότητα το βάρος της παρακολούθησης των ισορροπιών της διαπραγμάτευσης και του στρατηγικού προσανατολισμού της διαπραγμάτευσης, να εμφανίζεται και πάλι ως μια μίζερη, εσωστρεφής ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με τα εσωτερικά προβλήματα και με το παρελθόν». Κάτι τέτοιο, λένε, είναι βαρειά προσβολή όλου του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και υποτίμηση της δουλειάς που κάνουν κυρίως οι βουλευτές μας.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...