Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Γρηγοράκος: Ο Παπανδρέου έφερε το μνημόνιο χωρίς να ρωτήσει κανένα


Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε στις πρόσφατες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:

Πρόσφατα ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον τρόπο που λήφθησαν οι αποφάσεις το 2010.
Το 2010 δεν ρωτήθηκα σε τίποτα. Ήμουνα τότε ήδη βουλευτής 10 χρόνια. Είχα μάθει να λειτουργώ συλλογικά, επειδή ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Να μιλήσουμε για Κεντρική Επιτροπή, Εκτελεστικό Γραφείο, Κοινοβουλευτική Ομάδα, Υπουργικό Συμβούλιο – κοιτάξτε Όργανα που υπάρχουν στις Δημοκρατίες. Αυτοί οι θεσμοί της Δημοκρατίας, όσο και αν θέλει ο Γιώργος να δικαιολογήσει και να λέει ότι πιστεύει στη Δημοκρατία, ο ίδιος δεν ρώτησε κανέναν. Κανέναν! Πήγε στο Καστελόριζο και μας ανακοίνωσε τις αποφάσεις του. Και έρχεται σήμερα και μας λέει δεν κάνει κάτι καλά το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να μάθω τοσο λωτοφάγους έχει δίπλα του; Ποιον ρώτησε όταν πήγε και ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης; Κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε όσο σκληρά και αν είναι.

Τι τον κινητοποιεί πιστεύετε;
Θα είμαι πολύ σκληρός μαζί του. Ο Καραμανλής κάθεται πίσω τουλάχιστον και δεν μιλάει. Ο ίδιος διάλεξε να δίνει διαλέξεις σε διάφορα κολέγια του κόσμου. Ας μη μίλαγε, τουλάχιστον θα είχε μια συνοχή το ΠΑΣΟΚ. Σηκώθηκε και έφυγε και άφησε αυτούς με τους οποίους ετοιμάζεται να κάνει κόμμα τώρα, να πάνε εδώ κι εκεί. Αυτοί που λένε σήμερα ότι είναι δίπλα του ήταν τα πρωτοπαλίκαρά του που στήριξαν το μνημόνιο όσο κανείς άλλος. Μας κουνάνε το χέρι τώρα;

Πιστεύετε ότι θα κάνει νέο κόμμα;
Ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα. Εγώ είπα ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υπάρχει το εμείς, αλλά το «υπερεμείς» και να εξαφανιστεί το εγώ. Πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά και συνθετικά όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...