Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα παρα μόνο μεταρρυθμίσεις έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

“Θέλουμε να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση. Δεν θα ζητήσουμε ξανά θυσίες από τον πολίτη, λέμε όχι σε άλλα μέτρα λιτότητας, μόνο μεταρρυθμίσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το λεγόμενο Grexit, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι, “είναι πολύπλοκη και σύνθετη, καθως εξυπηρετεί δύο στόχους ταυτόχρονα: κλείνουμε το τρέχον πρόγραμμα και διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα”.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι εταίροι, παρ' ότι δέχονται πως τα οικονομικά αποτέλεσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Άρα, πρόσθεσε, η εσωτερική κατάσταση, που δυστυχώς είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση.

Σε ό,τι αφορά τις συνεχιζόμενες πιέσεις των δανειστών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι “δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα”.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών για τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορεί να στοχοποιείται για λάθη που δεν έγιναν επί δικών του ημερών”.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού 2025

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. ...