Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Παράνομες χρηματοδοτήσεις ΜΜΕ για να δημοσιεύουν θετικά σχόλια για τον «Αρχιμανδρίτη» αποκαλύπτει η δικογραφία (pdf)



Συνεννοήσεις για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα υπέρ συγκεκριμένων ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα έναντι διαφημιστικών καταχωρήσεων είτε δημοσιεύονταν είτε όχι, προκύπτουν από το διαβιβαστικό του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προς τη δικαιοσύνη για τον 42χρονο εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολης» κ. Παναγιώτη Μαυρίκο, τον 50χρονο δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Μουσσά και τον 35χρονο συνάδελφό του κ. Χρήστο Φράγκου που κατηγορούνται για το κύκλωμα των εκβιαστών.



Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, έκτασης 23 σελίδων, που δημοσιεύει το Βήμα, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, καθώς και άλλοι «φίλοι τους», ιδιοκτήτες site, είτε έγραφαν είτε υπόσχονταν να γράψουν θετικά δημοσιεύματα για την κυβέρνηση και ορισμένους Υπουργούς της.  

Στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες και στις συναντήσεις, ανέφεραν τον Νίκο Παππά ως «Αρχιμανδρίτη» και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ως «Πατριάρχη Αλέξιο».

Τα τρία κεντρικά μέλη του κυκλώματος βρίσκονταν σε διαρκή επαφή αλλά στην συνέχεια εκβίαζαν μια υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων μεγάλης ΔΕΚΟ, η οποία φέρεται να γνωρίζει τον υπουργό Επικρατείας, και η οποία έπαιζε έναν ρόλο οργανώτριας στο σύστημα κατανομής διαφημίσεων και χρημάτων που προσέγγιζαν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εν λόγω γυναίκα που ήταν συνεργάτιδα και αρθρογραφούσε με τον μικρότερο σε ηλικία από τους τρεις δράστες, προχώρησε σε καταγγελία στις 11 Φεβρουαρίου 2016 εναντίον των «εκβιαστών» από όπου και ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...