Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συμφωνία στο Ecofin για διάσωση των τραπεζών

Συμφωνία στο Ecofin για διάσωση των τραπεζών
Να χρησιμοποιείται ως ύστατη λύση για τη διάσωση των τραπεζών ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) την Παρασκευή.

Η συμφωνία προβλέπει ότι ο ESM θα μπορεί να εξαγοράζει μερίδια τραπεζών σε περίπτωση που οι κυβερνήσεις και οι μέτοχοί τους αδυνατούν να τις διασώσουν.
Μάλιστα, όπως σημειώνει το Reuters, με την απόφαση αυτή φαίνεται να επιλύονται οι διαφωνίες της Γερμανίας με άλλες χώρες της ευρωζώνης για το εάν το Ταμείο θα έπρεπε να αποτελεί ύστατη λύση για τις τράπεζες εκείνες που, σύμφωνα με τις διαγνωστικές μελέτες των κεντρικών τραπεζών, αποδειχθεί ότι χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι το εργαλείο για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με όριο τα 60 δισ. ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου, μετά την σύσταση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism).
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...