Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: Δεν θέλω να μου κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν για τις απολύσεις


Picture 0 for Γεωργιάδης: Δεν θέλω να μου κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν για τις απολύσεις

Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στο ΕΟΠΥΥ, «σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, απόφαση της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και να σταματήσει να είναι πάροχος.
«Η χώρα μας πάσχει από έλλειμμα συνεννόησης», δήλωσε, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις των εκπροσώπων των γιατρών ότι κατά τις συναντήσεις τους είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το στοίχημα που είχε βάλει για τις απολύσεις αφορούσε στα νοσοκομεία, ενώ η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, είναι άλλο θέμα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση δεν ισχύει ότι θα απολυθούν 1.370 γιατροί.
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας θα υπάρξει ένωση των δύο αυτών συστημάτων, δήλωσε και πρόσθεσε ότι σε αυτή τη φάση θα «δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού». Αν υπάρχει πλεόνασμα, θα υπάρχουν απολύσεις, γιατί κάποιοι περισσεύουν, ανέφερε.
«Όσοι παρακολούθησαν τον Εθνικό Διάλογο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, πουθενά δεν ετέθη ζήτημα ότι δε θα φύγει έστω και ένας. Αντιθέτως, στη συζήτησή μας εδώ και βδομάδες, λέγαμε "θα τους κάνουμε πλήρους; Θα τους κάνουμε πλήρους και αποκλειστικής; Θα μπορούν να έχουν δικό τους ιατρείο; Θα είναι το ιατρείο τους συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ";» δήλωσε ο υπουργός.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σε κάθε διαφορετικό σενάριο το τελικό νούμερο είναι διαφορετικό. «Αν αποφασίσουμε να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής, θα φύγουν οι περισσότεροι, άρα για ποιες απολύσεις μιλάμε; Αν τους κάνουμε πλήρους αλλά τους απαγορεύσουμε το ιατρείο τους να είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, πάλι θα φύγουν οι περισσότεροι».
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...