Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Χίλια φιλελευθέρια να σου φιλούν τα χέρια…

του Anaximandros Soicher
Ξύπνησε ο νεοδημοκρατικός αντιφασισμός και άμα κάνεις μια βόλτα στα κοιμητήρια δεν υπάρχει τάφος να μην έχει ραγίσει. Όταν ο πολιούχος σας Κωνσταντίνος Καραμανλής ξέπλενε Χίτες και Μεταξικούς στο ΕΡΕ όλα ήταν καλά και άγια. Παρέα σας κρατούσε εκείνα τα χρόνια και  ο φασίστας Μανιαδάκης ο γνωστός κάφρος του Μεταξά που έγινε βουλευτής επί δικτατορίας Γέρου Καραμανλή. Τώρα που τα δεύτερα ξαδελφάκια σας ήπιαν δυο γραμμές κοκό παραπάνω και σας την πέσανε, πέσατε από τα σύννεφα.
Ο φιλελευθερισμός σε αυτό τον τόπο ήρθε καβάλα στα λίμπερτυ και στο πλάι του είχε Παοτζήδες, Εδεσίτες, Πουλικούς και Χίτες. Βάλτε πάλι σε λειτουργία τον νόμο περί ‘’αναμόχλευσης παθών’’, γιατί η ελληνική ιστορία δεν σας συμπαθεί. Πίσω από την καραμέλα της ελεύθερης αγοράς κρύβετε
η πραγματική σας καταγωγή.
Μακάρι να μαθαίνατε τον φιλελευθερισμό από τον Τζων Στιούαρτ Μιλ και το ‘’Περί ελευθερίας’’, αλλά  δυστυχώς τον μάθατε από τον παππού σας τον αντικομμουνιστή και τον μπάρμπα σας τον γκεσταμπίτη. Το σύνθημα της ΟΝΝΕΔ ‘’Δαπίτες – Χίτες- Ταγματασφαλίτες’’ πάντα θα σας ενώνει με τα ξαδέλφια σας.
Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.
Ο Τσορτσιλικός φιλελευθερισμός στην Ελλάδα έγινε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ, θαύματα επί θαυμάτων έλαβαν χώρα εκεί μέσα. Όλο το ρουφιαναρίο της κατοχής ξεπλύθηκε λαμβάνοντας τον τίτλο του ‘’αντικομμουνιστή’’ και κατ’ επέκταση του πατριώτη. Οι γκεσταμπίτες  της κατοχής ήταν χρησιμότατοι για την εξόριστη στο Κάιρο κυβέρνηση, καθώς έγιναν η αιχμή του δόρατος εναντίων του Ελληνικού λαού. Έπρεπε να χτυπηθεί το ΕΑΜ- ΕΛΑΣ για να περάσουν τα σχέδια των ‘’συμμάχων’’.
‘’Το Κάιρο επιλέγει πιο πρόσφορη λύση, στην ίδια ανατριχιαστική λογική. Δίνει εντολή στους Βρετανούς αξιωματικούς της Πελοποννήσου, χωρίς να λερωθούν και να εκτεθούν οι ίδιοι, να διατηρήσουν συντεταγμένα τα μισθοφόρα όργανα των Γερμανών. Στο Σύμφωνο του Λιβάνου προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για τους προδότες της πατρίδας. << Όμως μέλη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που σχηματίζεται αμέσως μετά, έχουν διαφορετική άποψη, με προεξάρχοντα τον Γ. Παπανδρέου, για τη χρησιμότητα αυτών των εξοπλισμένων από τους κατακτητές στρατιωτικών τμημάτων>>.’’ (Διονύσης Χαριτόπουλος, Άρης ο Αρχηγός των Ατάκτων, Εκδόσεις ΤΟΠΟΣ,σελ. 581-582)
Ο ‘’γέρος της Μπουρζουαζίας’’ καλά τα κατάφερε, φιλελεύθερος κι αυτός, το λέω για να μην ξεχνιόμαστε. Βέβαια και άλλη ζήλεψαν το μεγαλείο του φιλελευθερισμού, ακολουθεί ένα κωμικότατο παράδειγμα..
‘’στη συλλογική συνείδηση ο τίτλος του <<παοτζή>> είχε λίγο πολύ ταυτιστεί με την εικόνα του γερμανοντυμμένου ταγματασφαλίτη ‘’… ‘’Εντύπωση προκαλεί, πάντως, η βραχύβια αποποίηση αυτής της ταύτισης  από τον ίδιο τον Μιχάλαγα, αμέσως μετά τον πόλεμο: <<ο ΕΛΑΣ μας απεκάλει Παοτζήδες, δηλ. Βασιλικούς>>, γράφει τον Απρίλιο του 1945 στον πρωθυπουργό Πλαστήρα, διαβεβαιώνοντας τον ότι -αντίθετα- <<όλοι σχεδόν οι ανήκοντες εις τον ΕΕΣ υπήρξαμεν ανέκαθεν Φιλελεύθεροι ως προς τα πολιτικά φρονήματα>>. ‘’ (Τάσος Κωστόπουλος, Η αυτολογοκριμένη μνήμη, ΦΙΛΙΣΤΩΡ, σελ. 58 -59)
Αλλά για κακή σας τύχη δεν είναι ανάγκη να ξοριστούμε στο μακρινό 1945 για να δικαιολογήσουμε τα τακίμια σας με τους ‘’εθνικόφρονες’’. Πιθανότατα ο Ηλίας Κασιδιάρης μεγαλώνοντας θα είχε αφίσα πάνω από το κεφάλι του τον ΟΝΝΕΔίτη δολοφόνο Καλαμπόκα, ότι σπείρατε θερίζετε καλά μου φιλελευθέρια
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/05/16/%cf%87%ce%af%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad/#more-88532

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...