Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευρωπαϊκή Αριστερά: Να προσδιοριστούν άμεσα τα μέτρα για το ελληνικό χρέος

Την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι χώρες της ευρωζώνης σε σχέση με την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας υπογράμμισαν από το Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που από κοινού παραχώρησαν, οι επικεφαλής των αριστερών και προοδευτικών πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής.
Ειδικότερα ο Τζιάνι Πιτέλα εκ μέρους των Σοσιαλιστών. η Γκάμπριελ Τσίμερ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και η Σκα Κέλερ εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων επισήμαναν, ενόψει του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, την ανάγκη να τεθεί τέλος στις πολιτικές λιτότητας των τελευταίων ετών και να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε
τροχιά ανάπτυξης.
"Καλούμε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους. Δεν μπορούμε να απαιτούμε μια χώρα να λαμβάνει διαρκώς μέτρα που οδηγούν σε κατάρρευση το κράτος πρόνοιας και που ταυτοχρόνως καθιστούν αδύνατή την ανάπτυξη", επισήμανε λαμβάνοντας πρώτη το λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής αριστεράς Γ. Τσίμερ η οποία τόνισε ότι πολλά από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν σε λάθος κατεύθυνση.
Η Γερμανίδα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ανέφερε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να δημιουργείται από κάποιους η εικόνα ότι μια εκλεγμένη αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει.
Οι αντιλήψεις Μέρκελ -Σόιμπλε -Ντάισελμπλουμ πρέπει να εμποδιστούν, σημείωσε η κ. Τσίμερ υπογραμμίζοντας ότι από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα πρέπει να δοθεί ένα θετικό μήνυμα προοπτικής για την Ελλάδα.
Από πλευράς Οικολόγων Πράσινων η Σκα Κέλερ τόνισε και αυτή ότι πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος και ότι επ αυτού υπάρχει ευρεία συναίνεση όχι μόνο στο χώρο της ευρωπαϊκής αριστεράς αλλά ακόμα και από το Δ.Ν.Τ.
Χρειάζεται ασφαλώς δίκαιο φορολογικό σύστημα και κατάργηση των ολιγοπωλίων στην Ελλάδα, όμως μεταρρυθμίσεις μαζί με μέτρα λιτότητας δεν αποδίδουν είπε η Γερμανίδα πολιτικός η οποία ανέφερε ότι ατυχώς η Ελλάδα είναι όμηρος της Γερμανίας και της κυρίας Μέρκελ.
Καταλήγοντας ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην ευρωβουλή Τζιάνι Πιτέλα είπε ότι υπάρχει μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος και πρέπει να τηρηθεί. "Φθάνει κύριε Σόιμπλε" είπε ο κ. Πιτέλα τονίζοντας πως λόγω των εσωτερικών πολιτικών παιχνιδιών η Ελλάδα έχει καταστεί όμηρος της Γερμανίας.
Να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στον προσδιορισμό των μεσοπρόσθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, καλούν το Eurogroup με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι τριών πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο
Να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στον προσδιορισμό των μεσοπρόσθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καλούν το Eurogroup, με κοινή τους δήλωση, οι πρόεδροι τριών πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο. Με παρέμβασή τους λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Εurogroup της 22ας Μαΐου οι Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρος των Σοσιαλιστών (S&D), Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE-NGL), Σκα Κέλερ και Φίλιπ Λάμπερτς, συμπρόεδροι των Πρασίνων (Greens), ζητούν «συγκεκριμένες αποφάσεις πάνω στη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς και στην ελάφρυνσή του». Παράλληλα, καλούν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «να αντιμετωπίσει αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα με εποικοδομητικό και λογικό τρόπο».
«Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τα πολιτικά εμπόδια που έχουν τεθεί στον δρόμο για ένα ξεκάθαρο και βιώσιμο οικονομικό οδικό χάρτη που θα οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά η γραπτή δήλωση των τριών προέδρων, ενώ σημειώνει πως «περαιτέρω καθυστερήσεις δεν πρέπει να γίνουν δεκτές, μιας και θα θέσουν σε κίνδυνο τα πρόσφατα σημαντικά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας που βασίστηκαν στις θυσίες του ελληνικού λαού και στην προοπτική οικονομικής ανάπτυξης, όπως περιγράφεται απ' όλες τις διεθνείς οικονομικές και δημοσιονομικές εκτιμήσεις».
Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε τα εξής: «Η κοινή δήλωση των προέδρων των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων έχει ισχυρό θετικό αντίκτυπο και συμβολισμό. Ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας σε μια κρίσιμη στιγμή και ιδιαίτερα στον άμεσο προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς περαιτέρω εμπλοκές και καθυστερήσεις».
http://www.topontiki.gr/article/221464/eyropaiki-aristera-na-prosdioristoyn-amesa-ta-metra-gia-elliniko-hreos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!