Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΔΝΤ προς Ευρωπαίους: Θέλουμε αριθμούς για την ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας

Το ΔΝΤ θέλει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι Ευρωπαίοι για το χρέος διαμηνύει αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters.
«Τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους δεν χρειάζεται να μετρηθούν στο τελευταίο δεκαδικό ψηφίο ή να εφαρμοστούν πριν από τη λήξη του προγράμματος», δήλωσε. Οι υποσχέσεις όμως πρέπει να ποσοτικοποιηθούν με λεπτομέρεια που πηγαίνει «πολύ πέρα» των μέτρων που προσφέρθηκαν νωρίτερα. «Πρέπει να έχουν αριθμούς για το ποια είναι τα πιθανά μέτρα, να δείξουν ότι αυτά τα πιθανά μέτρα πραγματικά συνεπάγονται "αλλαγή παιχνιδιού" σε
ότι αφορά το χρέος», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο το να περιμένουμε το 2018 για να δούμε τα μεγέθη όπως θέλει η Γερμανία δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι απαιτείται ελάφρυνση χρέους.
«Όπως και αν αλλάξει ο κόσμος μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ανάλυση βιωσιμότητας χρέους του ΔΝΤ σε 12 μήνες δεν θα δείχνει ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους. Σίγουρα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους», τόνισε.
Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν σε συμφωνία στις 22 Μαΐου και είναι εποικοδομητικοί στις συνομιλίες, πηγαίνοντας πέρα από την απλή καταγραφή θέσεων, μολονότι περισσότερη δουλειά απαιτείται για να υπάρξει συμφωνία.
http://www.topontiki.gr/article/220699/dnt-pros-eyropaioys-theloyme-arithmoys-gia-tin-elafrynsi-hreoys-tis-elladas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...