Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Χιλιάδες κόσμου στα απεργιακά συλλαλητήρια -Ποιοι συμμετέχουν (φωτο)

Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται αυτή την ώρα στους δρόμους της πρωτεύουσας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ για την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία και στα συλλαλητήρια κατά του νέου μνημονίου.
Αυτή την ώρα, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι, η πορεία της ΓΣΕΕ βρίσκεται στη Βουλή  ενώ οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πέρασαν ήδη μπροστά από το κοινοβούλιο. Μια τρίτη συγκέντρωση πραγματοποιείται από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και πρωτοβάθμια σωματεία στο Μουσείο, στην Πατησίων.  Λόγω των συγκεντρώσεων παραμένουν κλειστοί όλοι οι
κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει ήδη σε διακοπές κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας.
apergia3-aftodioikisi
Εξάλλου αύριο Πέμπτη, στις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, τα συνδικάτα προγραμματίζουν και πάλι συλλαλητήριο. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.
apergia-pame
Ποιοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις:
Συγκεκριμένα, στην απεργία θα συμμετέχει σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και διάφοροι επιστημονικοί φορείς.
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση.
Επιπλέον, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ προκήρυξε 48ωρη απεργία 16 και 17 Μαΐου.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».
Στη Γενική Απεργία πρόκειται να συμμετάσχει και το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), όπως και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αποφάσισε να πραγματοποιήσει 4ωρες στάσεις εργασίας από ώρες: 06:00 έως 10:00.
Την ίδια ώρα στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες παραστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air.
Επίσης στην απεργία έχουν δηλώνει ότι θα λάβουν μέρος οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.
Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν και οι συμβολαιογράφοι.
Μέσα Μεταφοράς:
Όσον αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την Τετάρτη τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9.00  έως τις 21.00,  το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ θα κινηθούν 9.00 με 16.00, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ. και από τις 20:30 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τέλος, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Αναλυτικά:
ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, 24ωρη απεργία
Λεωφορεία, κινούνται 09:00 έως 21:00
 Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) & Μετρό, κινείται 09:00 έως 16:00
 ΟΣΕ & Προαστιακός, 24ωρη απεργία
Τρόλεϊ, κινούνται 09:00 έως 20:30
ΠΝΟ (Πλοία), 24ωρη απεργία
Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας , στάση εργασίας 11:00 έως 15:00
Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), Μετρό & Τραμ, κινείται 09:00 έως 16:00
Προσοχή τα δρομολόγια Μετρο είναι μέχρι Δουκ. Πλακεντίας για όλη την ημέρα.
Απεργούν αύριο και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...