Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση φέρνει 4ο βαρύ μνημόνιο και υπόσχεται πλασματικά αντίμετρα

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «φέρνει το 4ο βαρύ μνημόνιο και υπόσχεται πλασματικά αντίμετρα για το 2019», εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη (δείτε εδώ). Μάλιστα, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δε θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αρνείται να αξιοποιήσει την ρητά προβλεπόμενη από το ισχύον πρόγραμμα δυνατότητα για απόδοση στην οικονομία και την κοινωνία των επιπλέον χρημάτων που εισέπραξε, στραγγίζοντας με τους φόρους τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Παράλληλα, επέκρινε και τον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι ο «κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ που
τον Δεκέμβριο δεν ψήφισαν το ΕΦΑΠΑΞ επίδομα για τους συνταξιούχους, σπεύδουν τώρα να συμμαζέψουν το λάθος τους με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η κυβέρνηση με βάση τις προβλέψεις του προγράμματος και χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους στόχους του 2017, μπορεί να επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες περίπου 1,9 δισ. ευρώ (περίπου 1% του ΑΕΠ), τροποποιώντας τον προϋπολογισμό του 2017.
«Επειδή ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική προστασία, προτείνουμε ό,τι ποσό διατεθεί από τα χρήματα αυτά να κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα σε:
  • Ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για πρόσληψη 200.000 ανέργων (και κυρίως νέων ανθρώπων) μέσω κάλυψής των εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση
  • Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην πρωτογενή παραγωγή και την εστίαση
  • Ενίσχυση των πολιτικών στήριξης της οικογένειας.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε τονίζοντας ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία καταθέτοντας σχετική Πρόταση Νόμου».


https://www.eklogika.gr/news/F-Gennhmata-H-kuvernhsh-fernei-4o-varυ-mnhmonio-kai-uposxetai-plasmatika-antimetra-04-05-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...