Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Συμβασιούχοι: “Παράθυρο” συναίνεσης ΝΔ για πάγιες & διαρκείς ανάγκες -“Δεξαμενή” οι 30.000

Κατηγορηματικός ότι ουδέποτε μίλησε για μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων εμφανίστηκε μιλώντας σήμερα το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Το «τριάντα χιλιάδες» δεν το έχετε ακούσει από μένα. Διαβάζετε τους τίτλους των δημοσιευμάτων. Είναι άλλο να μιλάμε από μια δεξαμενή και άλλο να σας καλώ  -και αυτό πρέπει να κάνουμε κάποια στιγμή-, να δούμε τα κριτήρια αυτών των περιπτώσεων, που πριν από λίγο εσείς ο ίδιος είπατε», απαντώντας σε σχετικη παρατήρηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Βορίδης είχε αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» συναίνεσης για την μονιμοποίηση συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες: «Εδώ υπάρχουν κατηγορίες που πράγματι μπορεί κανείς να εξετάσει ότι καλύπτουν μόνιμες, πάγιες και διαρκείς ανάγκες…. Όμως, εσείς έχετε τσουβαλιάσει όλες τις κατηγορίες στη συγκεκριμένη. Δεν είναι έτσι. Εδώ, λοιπόν, πρέπει κανείς, άμα θέλει να την κάνει σοβαρά αυτήν τη συζήτηση, να κάτσει να το δει αναλυτικά και ανά κατηγορία», τόνισε.
Γεωργαντάς: Όχι μετατροπή συμβάσεων
Ωστόσο, σε άλλο μήκος κύματος εμφανίστηκε ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Μίλησε για κατηγορίες συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όπως είναι οι επικουρικοί ιατροί, «στις οποίες εμείς θα θέλαμε βεβαίως, να προκηρυχθούν οι μόνιμες θέσεις. Όχι να γίνει αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, όπως όχι υπονοήσατε, αλλά είχατε πει ξεκάθαρα νωρίτερα. Εμείς συμφωνούμε να αποφασίσει το δημόσιο τι πραγματικά είναι ανάγκη, να το ιεραρχήσει και τις προκηρύξει. Να μην κάνει καμμία αυτόματη μετατροπή, η οποία ούτως ή άλλως απαγορεύεται. Να τις προκηρύξει για να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και αυτοί που ήδη εργάζονται και αυτοί που δεν εργάζονται, αλλά έχουν πολλά προσόντα και αυτήν τη στιγμή είναι εκτός των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς, λοιπόν, είμαστε απολύτως σύμφωνοι να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις. Απλά τις εξαγγέλλετε συνεχώς, δεν τις έχετε πράξει ποτέ. Σε όλες τις άλλες υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, αφήστε τους δημάρχους να κάνουν αυτό που και το Σύνταγμα τους επιτάσσει να κάνουν και ξέρουν πολύ καλά να το κάνουν και στο κάτω-κάτω το πληρώνουν οι δημότες τους. Είναι ανταποδοτική υπηρεσία και από τους δημότες τους θα κριθούν μετά από δύο χρόνια», κατέληξε.
Σκουρλέτης: Πρώτη διάθεση συζήτησης
Τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ Βορίδη και Γεωργαντά έσπευσε να σχολιάσει ο υπουργός Εσωτερικών: «Είδα κάτι το οποίο μου άρεσε. Όταν μιλήσατε για τους συμβασιούχους, για πρώτη φορά είδα μια μικρή μετακίνηση. Βεβαίως, ο τελευταίος συνάδελφός σας ήταν σε άλλη γραμμή. Σας διόρθωσε. Τελικά υπάρχει θέμα γι’ αυτούς που επί δέκα, έντεκα, δώδεκα, δεκατρία, δεκατέσσερα, δεκαπέντε χρόνια καλύπτουν μέσα από συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις, διαρκείς και πάγιες ανάγκες; Εσείς είπατε «ναι, το βλέπουμε». Ο συνάδελφος σας πριν από λίγο, είπε άλλα πράγματα. Αλλά εγώ έστω κι έτσι το εκλαμβάνω σαν μια πρώτη διάθεση συζήτησης σε ένα υπαρκτό θέμα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/simvasiouxoi-parathiro-sinainesis-nd-gia-pagies-diarkeis-anagkes-dexameni-oi-30-000/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά

Να καταστούν άμεσα εφαρμόσιμοι και λειτουργικοί οι φιλικοί διακανονισμοί για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία...