Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Τι θα προβλέπει το σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών από 3.000 έως 20.000 ευρώ

Κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων από 20% έως 80% προβλέπει το νέο σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών, από 3.000 έως 20.000 ευρώ. Ο οφειλέτης θα μπορεί να πληρώσει σε 12 έως 120 δόσεις.
Κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων από 20% έως 80% θα προβλέπει το νέο σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών -από 3.000 έως 20.000 ευρώ- ελεύθερων επαγγελματιών και φυσικών προσώπων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών κι Εργασίας. Η ρύθμιση θα προβλέπει 12 έως 120 δόσεις κι αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ειδήσεις», τα κριτήρια που που θα καθορίζουν το ύψος των
δόσεων και το ποσοστό κουρέματος των προσαυξήσεων θα είναι τα εξής:
– Το ύψος της οφειλής
– Η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη βάσει της επαγγελματικής του δραστηριότητας
– Η περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη
– Η ανάπτυξη της εταιρείας του τα τελευταία 3 χρόνια
– Ο κύκλος εργασιών ή το κεφάλαιο και η αναλογία μόχλευσης
Η ρύθμιση αποτελεί αντικείμενο συνεχών συσκέψεων αυτή την περίοδο και θα εξειδικευτεί με υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση του για ένταξη στη ρύθμιση.
Στη συνέχεια ο οφειλέτης θα υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα ακολουθεί μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, όπου βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων, θα εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο ρύθμισης που θα προβλέπει τόσο των αριθμό των δόσεων του όσο και το κούρεμα των προσαυξήσεων του.
Ο οφειλέτης θα έχει τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης του χρέους του, ή εξόφλησης σε 12 έως 120 δόσεις. Στις 12 δόσεις η διαγραφή των προσαυξήσεων θα ανέρχεται στο 80% ενώ στις 120 στο 20%.
Επίσης, σημειώνεται ότι με την ένταξη στη ρύθμιση ο οφειλέτης θα μπορεί να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ θα αναστέλλεται και η λήψη αναγκαστικών μέτρων, καθώς και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί απαιτήσεων, κινητών κι ακινήτων εναντίον του. Επιπλέον, θα αναστέλλεται κάθε ποινική δίωξη σε βάρος του αλλά και θα αναβάλλεται η εκτέλεση οποιασδήποτε ποινής που του έχει επιβληθεί για τις συγκεκριμένες οφειλές.
Στη ρύθμιση πέραν επιχειρηματιών θα μπορούν να ενταχθούν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, λογιστές, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.
https://faros-24.gr/site/%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορικής σημασίας φιλοαμερικανική στροφή της ελληνικής διπλωματίας

του Αλέκου Αναγνωστάκη «Με τον Τζεφ βρεθήκαμε στο Μακεδονία Παλλάς πέρσι την περίοδο της ΔΕΘ και μου είπε ότι προχωρήσαμε στη διαδικασ...