Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ποιος έδωσε τα 200.000 ευρώ στον Τσοχατζόπουλο;

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ… ΠΑΛΙΑ

Όλη η Ελλάδα αναρωτιέται «που βρήκε ο Άκης τα λεφτά της εγγύησης;», αφού υποτίθεται ότι του έχουν δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς και την περιουσία, κινητή και ακίνητη.
Η απάντηση, κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, από όσους ενδέχεται να γνωρίζουν…
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι βρέθηκαν κάποιοι ή κάποιος φίλος που τελικά διέθεσε το ποσό των 200.000 ευρώ.  Ένα τηλεφώνημα αργά το βράδυ της Τετάρτης έβαλε τέλος στη συγκεκριμένη αγωνία του Άκη Τσοχατζόπουλου και των δικών του ανθρώπων, που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν τρόπο ώστε να καλυφθεί η εγγύηση των 200.000 ευρώ.

Στο τηλέφωνο, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 26 Απριλίου, ήταν ένας φίλος «από τα παλιά»  που  υποσχέθηκε να δώσει όλο το ποσό σε μετρητά.
Περίεργο;
Όχι.
Ο Άκης, την περίοδο της παντοδυναμίας του είχε αρκετές φιλίες…
Είναι γνωστό ότι είχε βοηθήσει αρκετούς που έτυχε να βρεθούν δίπλα του ή έστω στο ευρύτερο περιβάλλον του.
Πάντως αν και το ποσό βρέθηκε, έστω και δύσκολα, στη συνέχεια ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ώστε να μπορέσει να βγει από τη φυλακή το συντομότερο δυνατόν. Τα χαμόγελα όμως πάγωσαν όταν διαπιστώθηκε πως η υψηλή εγγύηση δεν ήταν το μόνο εμπόδιο που τον κρατούσε στη φυλακή.
Ένα υπόλοιπο ποινής έξι μηνών από την πρώτη καταδίκη του για την ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασής του, κρατούσε ακόμα κλειστή την πόρτα προς την ελευθερία. Οι συνήγοροί του κίνησαν «γη και ουρανό» προκειμένου να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος. Γνώριζαν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν θα μπορούσε να αντέξει για πολύ ακόμη έγκλειστος. Η λύση δόθηκε με την επίκληση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου που παρέχει τη δυνατότητα σε κρατούμενους με μικρό υπόλοιπο ποινής να αποφυλακιστούν νωρίτερα.
Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους μετά από 5 αιτήματα που είχε υποβάλλει και αφού έμεινε 5 χρόνια στον Κορυδαλλό, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Χωρίς να έχουν τελειώσει οι περιπέτειές του αφού ακόμα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών δεν έχει εκδώσει την ετυμηγορία του, ο ίδιος σχεδιάζει αισιόδοξα το μέλλον του.
Αν και πολλοί τον θεωρούν ένοχο, αυτός επιμένει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και κάποτε θα δικαιωθεί. Όπως λέει ο δικηγόρος του Γιάννης Παγορόπουλος, απηχώντας και την πεποίθηση του πρώην υπουργού «Αυτά τα πέντε χρόνια της φυλακής είναι η απάντηση του συστήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισαν την πολιτική εξόντωση του Τσοχατζόπουλου προκειμένου να ξεπλυθούν οι μέχρι τότε πολιτικές αμαρτίες του.»
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το περιβάλλον του, το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει βγαίνοντας από τη φυλακή, είναι να απολαύσει για κάποιες ημέρες την οικογένειά του. Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος λέει, θα επιστρέψει στο γραφείο του στην Κόμνα Τράκα για όσο καιρό ακόμα θα το έχει, αφού κι αυτό όπως και όλα του τα περιουσιακά στοιχεία είναι δεσμευμένο. Θέλει  όμως να μαζέψει και να βάλει σε μία τάξη το αρχείο του που έγινε «φύλλο και φτερό» από τις έρευνες των Αρχών.

http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/789301/poios-edose-ta-200-000-eyro-ston-tsoxatzopoylo#ath

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...